Igår kväll bakade jag en supergod rabarberpaj utan vitt socker. Experimentet var fantastiskt lyckat, halva pajen tog slut i ett nafs. Så, eftersom jag vet att ni diggar godsaker delar jag med mig av detta enkla raffinerat sockerfria recept.
1. Smörj en ugnssäker pajform med kokosolja (jag använde en form med 28 cm diameter).
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Skiva rabarberstjälkarna i tunna bitar och sprid ut i botten av pajformen.
4. Strö över kokosmjölet och ringla över 1 msk honung/agave. Blanda och fördela jämnt i pajformen.
5. Krydda rabarberblandningen med kanel.
6. Blanda kokosolja (den ska vara flytande, så värm om det behövs), havregryn, mandelmjöl och resterande honung/agave i en bunke. Sprid ut över rabarberblandningen.
7. Krydda på med mer kanel om du som jag gillar kanelsmak.
8. Låt stå långt ner i ugnen på 225°C i ca 15 minuter (eller till pajen fått en gyllenbrun färg.)
9. Servera pajen ljummen med vaniljsås, kvarg, kokosgrädde eller turkisk yoghurt.
Recipe: Rhubarb pie without refined sugar
Last night I baked a delicious rhubarb pie without white sugar. The experiment was a great success, half the pie was eaten in a flash. So, since I know you guys looooove goodies I´ll share this simple refined sugar-free recipe.
Karins refined sugar free rhubarb pie
3-4 fine rhubarb stems
0.5 tablespoon of coconut flour
2-3 tablespoons of honey or agave
3 tablespoons of coconut oil
1 cup of oats
0,5 cup of almond flour
cinnamon
Do like this:
1. Grease an ovenproof pie dish with coconut oil (I used a mold of 28 cm diameter).
2. Preheat the oven to 225 ° C.
3. Slice the rhubarb stems into thin pieces and spread in bottom of the pie dish.
4. Sprinkle with coconut flour and drizzle with 1 tablespoon of honey/agave. Mix and spread evenly on the pie dish.
5. Flavor the rhubarb mix with cinnamon.
6. Mix coconut oil (it should be liquid, so heat if needed), oatmeal, almond flour and the remaining honey/agave in a bowl. Spread the mixture over the rhubarb.
7. Flavor with more cinnamon if you, like I, love the flavor of cinnamon.
8. Put (far down) in the oven for about 15 minutes (or until the pie has a golden brown color.)
9. Serve the pie warm with custard, curd, coconut cream or Turkish yogurt.