Var hemma hos min syrra igår. Har inte träffat henne och hennes familj på vad som känns som evigheter. Det var så himla mysigt att bara sitta och snacka och fika så helt plötsligt var det kväll och hon frågade om vi inte ville stanna på middag. Och det ville vi såklart!
Till middag bjöd hon på supergoda vegetariska burgare. Självklart snodde jag med mig receptet hem! Delar det med er också om ni vill testa. Ni kommer inte bli besvikna!
1-2 dl panko (asiatiskt ströbröd, finns på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker)
Så här gör du:
Skala och hacka lök och vitlök grovt, riv moroten. Stek mjuka tillsammans med spiskummin och chiliflakes någon minut i stekpannan. Mixa sedan med en stavmixer ihop dessa med hälften av de avrunna bönorna, salt och peppar.
Mosa per potatisarna i bönmixen. Hacka nötterna och tillsätt dem, majsen, resten av bönorna, ägget och ströbrödet.
Låt smeten stå och svälla medan du fixar fram tillbehör som hamburgerbröd, skivad tomat, salladsblad, skivad rödlök, dressing, ketchup och senap eller dina egna favorittoppings.
Forma smeten till fyra burgare, vänd dem i panko och stek sedan burgarna ett par minuter på varje sida i en stekpanna. De kan vara lite svåra att vända så var försiktig så att de inte ramlar isär.
Tips! Vill du ha dina vegetariska burgare veganvänliga, uteslut ägget och använd ett mjölkfritt ströbröd och bröd.
Recipe: Vegetarian burgers
Was at my sister´s yesterday. Have not seen her and her family in what feels like forever. It was so nice to just sit and talk and ”fika” so suddenly it was evening, and she asked if we wanted to stay for dinner. And of course we wanted!
For dinner she served the most delicious vegetarian burgers. Obviously, I stole the recipe! Share it with you too if you want to try them. You will not be disappointed!
Peel and chop the onion and garlic coarsely, grate the carrot. Fry them soft along with cumin and chiliflakes for a minute in the pan. Then use a blender to mix them together with half the amount of the drained beans, salt and pepper.
Mash the potatoes in the bean mix. Chop the nuts and add them, the corn, the rest of the beans, the egg and the breadcrumbs.
Leave to stand and swell while you fix the extras like hamburger buns, sliced tomato, lettuce, sliced red onion, dressing, ketchup and mustard, or your own favorite toppings.
Shape the mixture into four burgers, turn them in panko and fry the burgers a couple of minutes on each side in a frying pan. It can be a bit difficult to turn them around, so be careful so that they stick together.
Tips! If you want the burgers vegan friendly, exclude the egg and use milk-free bread crumbs and bread.