Hej allihopa! Hoppas att ni mår toppen idag! Jag tog en promenad imorse efter jag gått med Embla till skolan. Så härligt på morgonen när solen skiner och luften är sval, det blev verkligen en fin start på dagen. Resten av min tisdag ska jag sitta framför datorn och jobba och ikväll ska jag på ett träningsevent. Berättar mer om det imorgon.
Förresten, igår slängde jag ihop en megasnabb och god middag och eftersom ni diggat mina tidigare middagstips och jag vet att ge är att få så delar jag så klart med mig av det enkla middagsreceptet.
Njut nu av er dag!
Kycklingstroganoff
4 portioner
Ingredienser:
ca 600 gr kycklingfilé
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl vatten
2 msk olja
3 tsk paprikapulver
1/2 dl tomatpuré
2 dl grädde/eller mjölk om du vill ha en magrare middag
salt
peppar
Gör så här:
Börja med att koka ris (eller vad du vill servera till din kycklingstroganoff)
Dela kycklingen i mindre bitar, hacka purjolök och vitlök.
Bryn kycklingen i oljan tills den fått fin färg. Addera purjolök och vitlök, stek tills de blivit mjuka.
Krydda med parikapulver, salt och peppar, rör ner tomatpuré, vatten, buljongtärning och grädde/mjölk. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
Hello everyone! Hope you feel great today! I went for a walk this morning after I took Embla to school. It is so beautiful in the morning, when the sun is shining and the air is cool and fresh, it was a really nice start to the day. The rest of my Tuesday I´ll sit in front of my computer working, and tonight I’m going to a training event. Tell you more about that tomorrow.
By the way, yesterday I threw together a mega quick and tasty dinner and since you seemed to like my previous dining tips, and I know that giving is getting, of course I´ll share this simple dinner recipe as well.
Now go enjoy your day!
Chicken Stroganoff
4 servings
Ingredients:
600 gr chicken fillet
1/2 leek
1 clove garlic
1 chicken stock cube
1 cup water
2 tablespoons oil
3 teaspoons paprika powder
0,2 cup tomato paste
0,8 cup cream/or milk if you want a low calorie dinner
salt
pepper
Do like this:
Begin to boil rice (or whatever you want to serve with your chicken stroganoff)
Cut the chicken into small chunks, chop the leek and garlic.
Fry the chicken in oil until golden. Add leek and garlic, cook until they become soft.
Add paprika powder, season with salt and pepper, stir in the tomato paste, the chicken stock cube, water and cream/milk. Stew for about 10 minutes.