Lägg urkärnade dadlar (blötlägg dem gärna en stund innan för att få en kletigare botten), solrosfrön, pumpakärnor, kokos och lakritspulver i en matberedare med knivar.
Mixa tills du har en kladdig deg. (Jag fuskade lite, det straffar sig genom att botten blir en aning smulig).
Förse botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt i formen. (Min form var ca 20 cm i diameter.)
Ställ in formen i frysen.
Gör fyllningen så här:
Avlägsna skal och kärna från dina avokados. Lägg avokadon i en bunke.
Addera kokosolja, honung, raw kakao och vaniljpulver.
Mixa alla ingredienserna till en jämn smet med en stavmixer.
Ta ut tårtbotten från frysen.
Bred på chokladfyllningen i ett jämnt lager på tårtbotten.
Sätt en aluminiumfolie över formen och ställ in den i frysen igen.
Låt den stå minst en timme i frysen men gärna över natten.
Servering:
Ta fram tårtan ur frysen en stund innan servering, den blir då lättare att skära. Servera med dina bärfavoriter.
OMG! This raw chocolate truffle cake with a small sting of licorice is drool worthy! Here is the recipe if you also have a craving. 😉
Raw Chocolate Truffle Cake
approximately 10 servings
Ingredients flan case:
12 dried dates
0,4 cup grated coconut
0.2 cup sunflower seeds
0.2 cup pumpkin seeds
1 teaspoon licorice powder
Ingredients filling:
4 ripe avocados
barely 0,4 cup coconut oil
5 tablespoons honey
0,6 cup raw cocoa
2 tsp vanilla powder
Make the flan case like this:
Put pitted dates (soak them for a while before to get a sticky dough), sunflower seeds, pumpkin seeds, coconut and licorice powder in a food processor with knives.
Mix until you have a sticky dough. (I cheated a little, and got punished, the flan case became slightly crumbly).
Put baking parchment on the bottom of a mold with removable sides. Press the dough evenly in the mold. (My mold was about 20 centimeter in diameter.)
Put the mold in the freezer.
Make the filling as follows:
Peel your avocados and remove the core. Put the avocado in a big bowl.
Add coconut oil, honey, raw cocoa and vanilla powder.
Mix all ingredients until smooth with a hand blender.
Remove the flan case from the freezer.
Spread the chocolate filling into an even layer on the flan case.
Place aluminum foil over the mold and put it in the freezer again.
Let it stand for at least an hour in the freezer, but preferably overnight.
Serving:
Remove the cake from the freezer a while before serving, it will be easier to cut. Serve with your favorite berries.