Nu är jag hemma från Malta och det är härligt att laga sin egna nyttiga mat igen! Annars har helgen varit riktigt bra (du kan läsa mer om dagarna i Malta HÄR *länk*)
Igår gjorde jag de här goda majs- och spenatplättarna som jag fått inspiration till HÄR (länk). Testa om du är sugen på något nyttigt, vegetariskt och gott!
Majs- och spenatplättar
4 portioner
Ingredienser:
2 dl mandelmjölk
1 dl grahamsmjöl
2 ägg
salt
2 dl majskorn
3 dl finhackad spenat
olja till stekning
Gör så här:
Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg. Salta.
Rör i majs, rivna morötter och finhackad spenat.
Låt smeten stå en stund så den drar till sig. Plättarna håller ihop bättre vid stekning då.
Skeda upp plättar i stekpannan och fräs i cirka 2 minuter på varje sida.
Servera med sallad och en god dressing. Dressingrecept hittar du HÄR (länk).
Vill du ha fler enkla middagstips klickar du HÄR (länk).
Corn & spinach pancakes – vegetarian recipe
Now I’m home from Malta and it is wonderful to cook my own healthy food again! Otherwise, the weekend has been really good (you can read more about my days in Malta HERE * link *)
Yesterday I made these good corn and spinach pancakes, got the inspiration HERE (link). Try them if you are hungry for something healthy, vegetarian and delicious!
Corn and spinach pancakes
4 servings
Ingredients:
0,8 cup almond milk
0,4 cup whole wheat flour
2 eggs
salt
0,8 cup corn kernels
1,3 cup finely chopped spinach
oil for frying
Do like this:
Whisk together milk, flour and eggs. Add salt to taste.
Stir in corn, grated carrots and chopped spinach.
Let the batter stand for a while. Then the pancakes stick together better when you fry then.
Spoon the pancakes in the pan and cook for about 2 minutes on each side.
Serve with salad and a tasty dressing. Dressing recipes can be found HERE (link).
If you want more simple dinner tips, click HERE (link).