Minttryfflar – raffinerat sockerfritt recept

Minttryfflar – perfekt till jul!
Minttryfflar – perfekt till jul!
Utan vitt raffinerat socker.
Utan vitt raffinerat socker.

_dsc0300

_dsc0294

Minttryfflar! Visst låter det gott? Perfekta godiset till jul. Dessa nya favoriter har en fräsch smak av mint och innehåller inga konstigheter, bara bra och nyttiga ingredienser. Här kommer receptet och länkar till ingredienserna.

Minttryfflar

10 tryfflar

3 matskedar kokosolja (jag använde DEN HÄR) adlink

5 matskedar kokosflingor (köp HÄR)

2 matskedar nötsmör (jag använde DET HÄR) adlink

1/2 tesked vaniljpulver (jag använde DET HÄR) adlink

några droppar pepparmyntsolja efter smak (jag använde DEN HÄR)

1 tesked lönnsirap  (jag använde DEN HÄR) adlink

raw kakao att rulla minttryfflarna i (jag använde DEN HÄR) adlink

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser. Det ska bli en deg. Blir resultatet rinnande så ställ in smeten för att stelna i kylen en stund tills den fått rätt konsistens.
  2. Forma degen till små bollar. Du kan behöva vara snabb eftersom kokosoljan gärna vill smälta i den varma handflatan.
  3. Rulla bollarna i raw kakao.
  4. Förvara i en burk med tättslutande lock (om du inte vill att det ska dofta mint i hela kylskåpet) i kylskåp eller frys.

Fler juliga godisrecept…

Testa också att baka raw pepparkaksbollar (länk HÄR), lussebollar (länk HÄR), snickerskakor (länk HÄR), raw chokladkola (länk HÄR) och bountybollar (länk HÄR) till jul.

"<yoastmark

Mint truffles – refined sugarfree recipe

Mint truffles. Sounds delicious, huh? It´s the perfect candy for the Christmas holidays. These new favorites have a fresh taste of mint and contain no chemicals, just good and healthy ingredients. Here is the recipe and links to all the ingredients.

Sugarfree mint truffles

10 truffles

3 tablespoons coconut oil (I used THIS) adlink
5 tablespoons shredded coconut (buy HERE)
2 tablespoons almond butter or peanut butter (I used THIS) adlink
1/2 teaspoon pure vanilla extract (I used THIS) adlink
a few drops of peppermint oil to taste (I used THIS)
1 teaspoon maple syrup (I used THIS) adlink

For the coating:

2 tablespoons raw cacao powder (I used THIS) adlink

Do like this:

  1. Mix all ingredients, to a creamy dough. If the result is running, set the mixture to cool in the fridge for a while to get the right consistency.
  2. Shape the dough into small balls. You may have to be quick because the coconut oil is eager to melt in your warm palms.
  3. Roll the balls in raw cacao.
  4. Store in jar with a tight fitting lid in the refrigerator or freezer.

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.