Har ni fullt upp inför jul? I år har förberedelserna inför jul gått fantastiskt smidigt för mig. Alla julklappar inköpta, granen pyntad och julmaten står i kylskåpet. Till och med julgodiset har jag gjort (hitta recepten på mina julgodisfavoriter HÄR).
Härom dagen gjorde jag en av mina favoriträtter. Den har ingenting med julen att göra men är ett riktigt gott middagstips. För er som behövt stressa hela december för att få ihop det praktiska inför julhelgen, den här rätten tar bara några minuter att tillaga. Receptet på japansk lax funkar både till vardags och som helgmat. Testa det!
Japansk lax
4 portioner
4 laxfiléer
nudlar
haricots vertes
1,5 dl japanska soja
1,5 msk sweetchilisås
2 msk pressad lime
1 msk färsk riven ingefära
3 msk färsk hackad koriander
salt
peppar
Gör så här:
Stek laxen, salta och peppra efter egen smak.
Koka nudlar och haricots verts.
Blanda soja, sweetchilisås, pressade lime, riven ingefära och hackad koriander i en skål. (Ingrediensmängden kan justeras om du vill ha en mildare alternativt hetare sås.)
Servera laxen tillsammans med nudlar, haricots verts och den japanska såsen.
Do you feel stressed before Christmas? This year, the preparations for Christmas has gone very smooth for me. All the gifts are bought, the Christmas tree adorned and the food is in the refrigerator. I even made the Christmas candy (see the recipes on my favorite candy HERE).
The other day I made one of my favorite dishes. It has nothing to do with Christmas but it´s a really good dinner recommendation. Not least for those who had to rush through December to bring together the practical for the holiday season. This recipe for Japanese salmon works for both for everyday and as a weekend festive. Just try it!
Japanese salmon
4 servings
4 salmon fillets
noodles
haricots vertes
0,6 cup Japanese soy sauce
1.5 tablespoon sweet chilli sauce
2 tablespoons lime juice
1 tablespoon freshly grated ginger
3 tablespoons chopped fresh cilantro
salt
pepper
Do like this:
Fry the salmon, salt and pepper to taste.
Boil noodles and green beans.
Mix soy sauce, sweet chili sauce, squeezed lime juice, grated ginger and chopped coriander in a bowl.
Serve the salmon with noodles, green beans and the Japanese sauce.