Läste du mitt recept på knäck i micron igår? Om inte gör det (HÄR)! Så himla lätt och smidigt att få till den perfekta knäcken. Så tänkte jag, om man kan göra knäck i micron borde man väl kunna göra kola? Och jag testade idag.
Resultatet blev bättre än jag någonsin kunnat drömma om! Bland den godaste chokladkola jag ätit! Ever! Chokladkola i micron, det överlägset bästa jag testat. Nedan kommer receptet för dig som vill lägga din tid på annat än julbaket.
Chokladkola i micron
ca 25 kolor
½ dl sirap
½ dl strösocker
3 msk smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk vetemjöl
20 hackade mandlar
Gör så här:
Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över).
Kör kolaingredienserna på full effekt i 30 sekunder. Ta sedan ut formen och rör ingredienserna till en smet.
Sätt in formen i micron igen och kör ytterligare 3,5 minuter (alltså totalt 4 minuter).
Häll ut kolasmeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär i bitar.
Slå in kolorna i smörpapper eller servera som de är på ett fint fat i jul.
Did you read my recipe for Swedish toffee in the microwave yesterday? If not, do it (HERE)! Such a simple and convenient way to make that perfect toffee. So I thought, if you can make Swedish toffee in the microwave you should be able to make chocolate toffee too? And I tried today.
The result became better than I could ever dream of! Among the most delicious chocolate toffee I’ve ever eaten! Chocolate Toffee in the microwave, it is by far the best I’ve tried. Below is the recipe for those who want to spend your time on other than Christmas baking.
Chocolate Toffee in the microwave
approximately 25 toffees
0,2 cup syrup
0,2 cup sugar
3 tablespoons butter or margarine
1 teaspoon vanilla
2 tablespoons cocoa powder
2 tablespoons plain flour
20 chopped almonds
Do like this:
Pour all ingredients in a microwave oven-proof mold with high edges (so that the toffee can not boil over).
Run the ingredients on full power for 30 seconds in the microwave. Then remove the mold and stir the ingredients into a batter.
Put the mold in the microwave again and run for another 3,5 minutes (for a total of 4 minutes).
Pour the toffee mixture onto a waxed paper. Let cool and cut into pieces.
Wrap the toffees in waxed paper or serve as they are on a nice dish for Christmas.