Gurkmeja te – här kommer receptet!

Gurkmeja te – gott, värmande och supernyttigt!
Värmer gött när en är tillbaka i kalla Sverige.

Gurkmeja te

Fy 17 vad kallt det var att komma hem till Stockholm tidigt i morse! Jag har känt mig så frusen hela dagen. Så efter några timmar i stallet var det riktigt gött att komma hem, ta en varm dusch, äta middag och njuta av en kopp gurkmeja te.

Ni vet väl att gurkmeja är rena rama medicinen? Gurkmeja är en av de starkaste antiinflammatoriska kryddorna som finns. Den förbättrar matsmältningen, ökar ledernas flexibilitet, skyddar levern mot gifter och stärker hudens elasticitet. Ja, för att nämna några hälsofördelar.

Och förresten, att frysa in både gurkmeja och ingefära går alldeles utmärkt. Bara att ta fram ur frysen och riva när du behöver.

Gurkmeja te

(1 kopp)

2,5 dl mandelmjölk (jag använde DEN HÄR)

1 tsk färsk riven gurkmeja

1 tsk kanel (jag använde DEN HÄR)

1 krm färsk riven ingefära

1 tsk honung (jag använde DEN HÄR)

Gör så här:

  1. Värm mandelmjölken men låt den inte koka upp.
  2. Rör i gurkmeja, kanel och ingefära.
  3. Servera i din favoritkopp med en tesked honung.

Detta kanske också intresserar dig: Recept: Ingefärsshots – håller förkylningen borta HÄR 

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR.

Gurkmeja te
Turmeric tea

Turmeric tea – here is the recipe!

Holy crap, it was freezing to come back home to Stockholm early this morning! I have been frozen all day. So after a few hours in the barn, it felt really good to get home, take a hot shower, eat dinner and enjoy a cup of turmeric tea.

Did you know that turmeric is the ultimate medicine? Turmeric is one of the strongest anti-inflammatory herbs. It improves digestion, increases the flexibility in our joints, protects the liver against toxins and enhances skin elasticity. Yes, just to name a few health benefits.

And by the way, to put both fresh turmeric and fresh ginger in the freezer works fine. Just take it out of the freezer and grate when you need it.

Turmeric tea

(1 serving)

1 cup almond milk (I used THIS)

1 teaspoon freshly grated turmeric

1 teaspoon cinnamon (I used THIS)

1/4 teaspoon fresh grated ginger

1 teaspoon honey (I used THIS)

Do like this:

  1. Heat the almond milk, but do not let it boil.
  2. Stir in turmeric, cinnamon and ginger.
  3. Serve in your favorite cup with a teaspoon of honey.

This might also interest you: Recipe: Ginger Shots – keeps the cold away HERE

For more inspiration follow me on Instagram HERE , Facebook HERE and Bloglovin´HERE.

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.