Länge sedan jag postade middagstips. Men när en gör något så gott och simpelt som detta så vill man ju bara dela med sig. Så har du inga middagsplaner i helgen, testa det här!
Vad gör ni idag? Jag har nästan ingenting planerat i helgen så det blir superspontant; soliga löprundor, god mat och mys med lillsessan. Love it!
Dela potatis och lök i klyftor, skär morötterna i stavar, dela broccolin i små buketter, paprikorna i större bitar, hacka vitlöken.
Lägg potatisen och morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Häll på lite olja och salta ordentligt. Låt stå i ugnen i 15 minuter.
Ta ut potatis och morötter och kasta i resten av grönsakerna. Krydda, salta, peppra och häll eventuellt på lite mer olja. Rör om och låt stå 40-50 minuter i ugnen. Blanda om då och då så att grönsakerna inte bränns.
Under tiden grönsakerna står i ugnen sköljer du kikärtorna.
När det är ca 10 minuter kvar tills grönsakerna i ugnen är klara blandar du kikärtorna och kryddorna i en bunke. Stek dem på medelhög värme i en stekpanna med lite olja tills de fått fin färg.
Smaka av med kryddor.
Rör ihop såsen på yosa/yoghurt/plantghurt och sockerfri ketchup.
Chili chickpeas, roasted vegetables and cold sauce
Long time ago since I posted my dinner tips. But when you make something as good and simple as this, you just have to share the recipe. So if you don’t have any dinner plans for the weekend, try this!
What are you guys doing today? I have almost nothing planned for the weekend so it becomes super spontaneously; Sunny running routes, good food and snuggles with my little princess. Love it!
Chili chickpeas, roasted vegetables and cold sauce
4 servings
Chili chickpeas
Ingredients:
2 packets chickpeas 2 teaspoons chili powder 3 teaspoons garlic powder 2 teaspoons paprika powder 1 tablespoon oregano salt pepper
Roasted vegetables
Ingredients:
1 kg potatoes 2 large carrots 1 red pepper 1 yellow pepper 1 large bunch of broccoli 2 red onions 4 cloves garlic thyme oregano garlic powder salt pepper rapeseed oil
Cold sauce
Ingredients:
Yosa Greek Style or yogurt, plantghurt
sugarfree ketchup
Do like this:
Preheat the oven to 225 ° C.
Wash the vegetables.
Share potatoes and onions into wedges, cut the carrots into sticks, divide the broccoli into small florets, peppers in large pieces and chop the garlic.
Put the potatoes and carrots on a baking sheet with parchment paper. Pour over a little oil and salt properly. Leave in the oven for 15 minutes.
Remove the potatoes and carrots and add the rest of the vegetables. Season, salt, pepper and add some more oil. Stir and leave in the oven for 40-50 minutes. Mix occasionally so that the vegetables do not get burned.
Meanwhile, the vegetables are in the oven, rinse the chickpeas.
When it is about 10 minutes left in the oven until the vegetables are ready, mix the chickpeas and spices in a bowl. Fry them over medium heat in a skillet with a little oil until golden.
Season with spices.
Mix the sauce on Yosa / yogurt / plantghurt and sugarfree ketchup.