Broccoli är en näringsrik grönsak som sägs ha cancerförebyggande och kolesterolsänkande egenskaper. Dessutom innehåller den mängder av C-vitamin. Förutom det får du också i dig A och K-vitamin, fibrer, järn, kalium och kalcium när du äter broccoli. En riktig superfood med andra ord!
Vill du inte äta din broccoli rå kan du göra en smarrig och värmande broccolisoppa. Det här receptet är jättegott och uppskattat av alla i min familj.
Jag serverade min broccolisoppa med ägghalvor för att gör måltiden lite mer mättande.
Hacka zucchinin och skär broccoli i mindre buketter (jo, du kan använda stjälken också).
Häll olja i en kastrull och fräs sambal oelek, timjan, curry, zucchini och broccoli i ett par minuter under omrörning.
Häll i vatten och buljongtärningar och låt koka under lock på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat.
Mixa soppan med en stavmixer. Jag brukar inter mixa min soppa helt slät men det är en smaksak.
Salta och peppra efter smak.
Klicka HÄR för fler enkla och snabblagade middagstips.
Broccoli soup – recipe
Broccoli is a nutritious vegetable that is said to have benefits like preventing cancer and lowering cholesterol. In addition, it contains amounts of vitamin C. Besides that, you also get A and K vitamins, fiber, iron, potassium and calcium when you eat broccoli. A real superfood in other words!
If you do not want to eat your broccoli raw you can make a tasty and warm broccoli soup. This recipe is delicious and appreciated by everyone in my family.
I served my broccoli soup with egg halves to make the meal a little more filling.
Broccoli soup
(2-3 servings)
Ingredients:
1 fresh broccoli (about 250 grams) 1 zucchini 1 tablespoon of oil 1/2 tablespoon organic curry (I used THIS) 0.6 liters of water 2 organic vegetable bouillon (I used THIS) 1 teaspoon of organic thyme 1 pinch of sambal oelek salt (I used THIS) organic pepper (I used THIS)
Do like this:
Chop the zucchinin and cut broccoli into smaller bouquets (yes, you can use the stalk too).
Pour oil into a saucepan and fry sambal oelek, thyme, zucchini and broccoli for a few minutes while stirring.
Pour over water and bouillon and cook on medium heat until the vegetables soften.
Mix the soup with a hand blender. I usually don´t blend my soup perfectly smoothly.