Kanelbulle Mug Cake – inlägget innehåller annonslänkar
Jo, jag vet, kanelbullens dag var ju igår. Men inte blev det någon kanelbulle för mig inte. Så jag tänkte att jag skulle testa att göra en kanelbulle mug cake idag. Observera att det här receptet inte är varken raw, vegan, gluten-, sockerfritt eller nyttigt. Jo, lite nyttigt för själen kanske. 😉
Det här receptet går supersnabbt att slänga ihop och resultatet är så mumsigt. Gick till och med hem hos min kräsna nioåring. Nedan hittar ni recept. Kram på er!
För mer inspiration följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR
Cinnamon Bun Mug Cake
Well, I know the cinnamon bun’s day was yesterday. But I had no cinnamon bun so I thought I would try to make a cinnamon bun mug cake today. Note that this recipe is not raw, vegan, gluten, sugar-free or healthy. Well, a little healthy for the soul maybe. 😉
This recipe is super fast and the result is so yummy. Even my fastidious nine-year-old liked it. Below you will find the recipe. Hugs!
/ Karin
Cinnamon Bun Mug Cake
1 large cinnamon bun
Ingredients:
1/2 cup wheat flour
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
2 tablespoons sugar
50 grams butter
2 tablespoons water
Filling:
2-3 tablespoons of butter
2 tablespoons of sugar
1 teaspoon cinnamon
1/2 tablespoon of pearl sugar
Do like this:
Mix flour, baking powder, salt and sugar in a bowl.
Add melted butter and water.
Stir together into a dough (add a little more wheat flour if the dough is too sticky or more water if the dough feels too dry).
Push the dough on a floured table to a long strip, about 10 centimeters high and a half centimeter thick.
Mix the filling and spread it over the dough.
Fold over the lower long side a little so that the filling does not drain when baked.
Roll the dough into a cinnamon bun.
Put the cinnamon bun in a buttered mug.
Garnish with pearl sugar.
Bake in the microwave oven for about 90 seconds at maximum power (note that time varies from oven to oven).
For more inspiration please follow me on Instagram HERE and Facebook HERE