Kanelbulle Mug Cake på 90 sekunder

Kanelbulle Mug Cake.
kanelbulle mug cake
Klar på 90 sekunder i micron.
kanelbulle mug cake
Mums!

Kanelbulle Mug Cake – inlägget innehåller annonslänkar

Jo, jag vet, kanelbullens dag var ju igår. Men inte blev det någon kanelbulle för mig inte. Så jag tänkte att jag skulle testa att göra en kanelbulle mug cake idag. Observera att det här receptet inte är varken raw, vegan, gluten-, sockerfritt eller nyttigt. Jo, lite nyttigt för själen kanske. 😉

Det här receptet går supersnabbt att slänga ihop och resultatet är så mumsigt. Gick till och med hem hos min kräsna nioåring. Nedan hittar ni recept. Kram på er!

/Karin

Kanelbulle Mug Cake

1 stor kanelbulle

Ingredienser:

1-1,5 dl vetemjöl jag använde DET HÄR

1/2 tsk bakpulver jag använde DET HÄR

1 nypa salt jag använde DET HÄR

2 msk strösocker jag använde DET HÄR

50 gram smör jag använde DET HÄR

2 msk vatten

Fyllning:

2-3 msk smör jag använde DET HÄR

2 msk socker jag använde DET HÄR

1 tsk kanel jag använde DEN HÄR

1/2 msk pärlsocker jag använde DET HÄR

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och strösocker i en bunke.
  2. Tillsätt smält smör och vatten.
  3. Rör ihop till en deg (tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl om degen är för kladdig eller mer vatten om degen känns för torr).
  4. Tryck ut degen på ett mjölat bord till en lång remsa, cirka 10 centimeter hög och en halv centimeter tjock.
  5. Blanda ihop fyllningen och bred över degen.
  6. Vik upp nedre långsidan en bit så att fyllningen inte rinner ut när den gräddas.
  7. Rulla ihop degen till en kanelbulle.
  8. Stoppa kanelbullen i en smörad mugg.
  9. Garnera med pärlsocker på toppen.
  10. Kör i micron i cirka 90 sekunder på högsta effekt (obs! tiden varierar från ugn till ugn).

Fler mumsiga recept hittar du HÄR.

För mer inspiration följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR 

Cinnamon Bun Mug Cake

Well, I know the cinnamon bun’s day was yesterday. But I had no cinnamon bun so I thought I would try to make a cinnamon bun mug cake today. Note that this recipe is not raw, vegan, gluten, sugar-free or healthy. Well, a little healthy for the soul maybe. 😉

This recipe is super fast and the result is so yummy. Even my fastidious nine-year-old liked it. Below you will find the recipe. Hugs!

/ Karin

Cinnamon Bun Mug Cake

1 large cinnamon bun

Ingredients:

1/2 cup wheat flour

1/2 teaspoon baking soda

1 pinch of salt

2 tablespoons sugar

50 grams butter

2 tablespoons water

Filling:

2-3 tablespoons of butter

2 tablespoons of sugar

1 teaspoon cinnamon

1/2 tablespoon of pearl sugar

Do like this:

  1. Mix flour, baking powder, salt and sugar in a bowl.
  2. Add melted butter and water.
  3. Stir together into a dough (add a little more wheat flour if the dough is too sticky or more water if the dough feels too dry).
  4. Push the dough on a floured table to a long strip, about 10 centimeters high and a half centimeter thick.
  5. Mix the filling and spread it over the dough.
  6. Fold over the lower long side a little so that the filling does not drain when baked.
  7. Roll the dough into a cinnamon bun.
  8. Put the cinnamon bun in a buttered mug.
  9. Garnish with pearl sugar.
  10. Bake in the microwave oven for about 90 seconds at maximum power (note that time varies from oven to oven).

For more inspiration please follow me on Instagram HERE and Facebook HERE 

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.