Nyttiga kanelbullar – vegan, glutenfritt, sockerfritt recept

nyttiga kanelbullar
Nyttiga kanelbullar.

nyttiga kanelbullar

Hej finingar! Hoppas att ni haft en bra dag. Jag har galet mycket jobb att stå i nu innan jag sticker på en veckas välbehövlig semester.

Idag har jag dock hunnit med en hel del och på lunchen slängde jag ihop dessa nyttiga kanelbullar. Nej, de smakar inte som kanelbullar fulla av raffinerat socker och mjöl men de är riktigt goda. Och förutom att de är nyttiga och goda så är de också vansinnigt enkla att sno ihop. Receptet som är vegan, glutenfritt och raffinerat sockerfritt hittar ni längre ner om ni är sugna på att testa att göra dem.

I eftermiddag blir det läxläsning med Embla och kanske en liten löprunda om jag lyckas prioritera rätt. Är så sugen på lite frisk luft efter en hel dag framför datorn.

Kram på er!

/Karin

Nyttiga kanelbullar

6 bullar

Ingredienser:

2 mogna ekologiska bananer

1 mogen ekologisk avokado (läs varför du ska äta avokado HÄR)

1 msk kanel (jag använde DEN HÄR) adlink

1 krm kardemumma (jag använde DEN HÄR) adlink

1 msk ströfikon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär varje banan på längden i tre långa skivor. Lättast är det att skära om skalet fortfarande sitter på.
  3. Skala bananskivorna.
  4. Lägg bananskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in den i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  5. Under tiden mixar du avokado, kanel, kardemumma och ströfikon till en jämn smet.
  6. Efter 40 minuter tar du ut bananerna och breder på avokadosmeten.
  7. Rulla varje bananlängd till en rulle.
  8. Ställ in i mitten av ugnen igen och låt stå i ytterligare cirka 20 minuter.
  9. Hoppas det ska smaka!

Läs föregående inlägg HÄR

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR.

nyttiga kanelbullar
Healthy Cinnamon Buns.

Healthy Cinnamon Buns – recipe

Hi lovelies! Hope you had a good day. I have a lot of work to be done before I take a week’s much needed vacation.

Today, however, I check off a lot of things from my to do-list and at lunch break I made these healthy cinnamon buns. No, they do not taste like cinnamon rolls full of refined sugar and flour but they are really really yummy. And besides being healthy and delicious, they are also super easy to make. The recipe will be found further down if you wanna try it.

In the afternoon, I will help Embla with her homework and maybe go for a run if I succeed in prioritizing correctly. Craving some fresh air after a full day in front of the computer.

Hugs!

/Karin

Healthy Cinnamon Buns

6 rolls

Ingredients:

2 ripe organic bananas

1 ripe organic avocado

1 tablespoon cinnamon (I used THIS) adlink

1 pinch of cardamom (I used THISadlink

1 tablespoon of dried figs

Do like this:

  1. Preheat the oven to 125 ° C.
  2. Cut each banan into three long slices.
  3. Peel the banana slices.
  4. Place the banana slices on a baking sheeted plate and put it in the middle of the oven for about 40 minutes.
  5. Meanwhile, you mix avocado, cinnamon, cardamom and figs to a smooth cream.
  6. After 40 minutes you take out the bananas and spread avocado cream on each slice.
  7. Roll each slice to a cinnamon roll.
  8. Put in the middle of the oven again and allow for a further 20 minutes.
  9. Enjoy!

Read previous post HERE.

For more inspiration please follow me on Instagram HERE , Facebook HERE and Bloglovin´HERE.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.