Hej vänner! Hoppas att ni haft en fin torsdag. Jag åkte in till kontoret imorse och jobbade några timmar innan jag åkte hem och fortsatte mitt jobb med tidningen.
På eftermiddagen knackade det på dörren. Det var ett bud som kom med en kasse med plastlådor från Tefal och smarriga ingredienser till en vegan linsgryta. Perfekt eftersom jag inte hade några som helst middagsplaner.
Linsgrytan blev helt fantastiskt god så självklart delar jag receptet med er kompisar!
Vegan linsgryta recept
4 portioner
Ingredienser:
rapsolja för stekning
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 matsked riven ingefära
4 dl röda linser
en burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
koriander efter smak (vet att det är hata eller älska här)
salt
1/2 lime
peppar
spiskummin
kanel
Gör så här:
Fräs tärnade morötter, hackad lök och pressade vitlöksklyftor i lite rapsolja i en gryta eller kastrull.
Rör ner ingefära, koriander och andra kryddor.
Häll i de röda linserna och rör om ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning och vatten.
Låt linsgrytan puttra tills linserna är mjuka (ca 30 minuter)
Smaka av med saft från en halv lime och eventuellt lite er kryddor.
Servera grytan som den är, med ris eller en fräsch sallad.
För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR
Vegan lentil stew – recipe
Hello friends! Hope you have had a nice Thursday. I went to the office this morning and worked a few hours before I went back home and continued my job with the magazine.
In the afternoon someone knocked on my door. It was a delivery that came with a box of Tefal plastic boxes and yummy ingredients for a vegan lentil stew. Perfect timing since I did not have any dinner plans.
The lentil stew was absolutely drool worthy, so of course I´ll share the recipe with your friends!
Vegan Lentil Stew – Recipe
4 servings
Ingredients:
rapeseed oil for frying
2 carrots
1 onion
2 garlic cloves
1 1/2 tablespoon of grated ginger
4 dl of red lentils
1 can of crushed tomatoes
1 can of coconut milk
1 vegetable stock cube
2 dl of water
coriander to taste (I know this is a love and hate herb)
salt
1/2 lime
pepper
cumin
cinnamon
Do like this:
Put chopped carrots, onion and minced garlic cloves a saucepan with in a little rapeseed oil.
Add ginger, coriander and other spices.
Add the red lentils and stir properly.
Add crushed tomatoes, coconut milk, broth and water.
Let the lentil stew simmer until the lentils are soft (approximately 30 minutes)
Taste with limejuice and spices.
Serve the stew as it is, with rice or a fresh salad.