Paj utan vetemjöl men med spenat och fetaost

paj utan vetemjöl
Mumsig paj utan vetemjöl men med spenat och fetaost.

paj utan vetemjöl – inlägget innehåller annonslänkar

Jag var lite skeptisk när jag började laborera med att göra en paj utan vetemjöl. Försökte först googla fram recept men hittade ingenting som verkade gott. Så jag bestämde mig för att freestyla till ett eget recept på en god paj utan vetemjöl. Och ta mig tusan! Den blev så god!

Ja, vad väntar jag på? Här kommer receptet!

Paj utan vetemjöl + spenat och fetaost

1 paj –cirka 4-5 portioner

Ingredienser:

Pajskal:

2,5 dl havremjöl (jag mixade DESSA glutenfria havregryn till mjöl)
3,5 msk olivolja (jag använde DENNA)
1,5 msk linfrön (jag använde DESSA)
1 msk sesamfrön (jag använde DESSA)
en nypa salt (jag använde DETTA)
2,5 msk kallt vatten
1 ägg (jag använde DESSA)

Fyllning:

250 gram spenat (jag tinade och använde DENNA)
2 vitlöksklyftor (jag använde DESSA)
2 msk olivolja (jag använde DENNA)
150 gram fetaost (jag använde DENNA)
1,5 dl riven ost (jag använde DENNA)

Äggstanning:

3 ägg (jag använde DESSA)
3 dl mjölk (jag använde DENNA)
salt (jag använde DETTA)
peppar (jag använde DENNA)

Gör din paj utan vetemjöl så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda alla ingredienser till pajskalet till en kletig deg.
  3. Låt degen stå i kylen en stund. 
  4. Tryck ut degen tunt i en smord pajform (jag använde en form liknade DENNA). Degen är kladdig och lite lurig att trycka ut men det underlättar om du fuktar händerna.
  5. Låt pajskalet förgräddas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Höj temperaturen på ugnen till 200 grader efter du förgräddat skalet.
  7. Fräs spenat och pressad vitlök i lite olivolja.
  8. Bred ut spenaten och vitlöken över det förgräddade pajskalet.
  9. Smula över fetaosten.
  10. Rör ihop äggstanningen och häll den över spenaten.
  11. Strö på riven ost.
  12. Låt pajen stå i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  13. Servera gärna din paj med vegan bacon (du hittar recept HÄR) och en fräsch sallad.

PS. Är du inte förtjust i spenat och fetaost kan du naturligtvis byta ut fyllningen till en som faller dig i smaken. 🙂

Du hittar fler recept HÄR. Och följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR för mer inspiration.

 

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.