Krämiga kikärtor med champinjoner, salsa och vildris
krämiga kikärtor – inlägget innehåller annonslänkar
Hej på er! Herregud, vad fort veckan har gått! Det är redan torsdag ju! Superskönt att helgen är på ingång. Den här helgen blir det dock ingen sovmorgon. Vi ska åka tidigt till stallet både på lördag och söndag morgon. Men det bekommer mig inte. Jag drömmer ju om att en dag ha en alldeles egen hästgård vilket betyder tidiga morgnar året om. Jag är helt klart morgonmänniska!
Annars har vi inte så mycket planer för helgen. Det har väl ingen i och för sig nu i coronatider? Om det är hyfsat väder tänkte jag kanske plantera lite i trädgården och plocka fram krukor och utemöbler. Och så ska vi väl unna oss lite god mat och ett glas vin kanske.
På tal om god mat måste jag tipsa om ett recept på krämiga kikärtor som jag fick med DENNA MATKASSE (rekommenderar den till 100%! PS. med DENNA LÄNK och kodenHELLOAFF565 får du 565 kronor rabatt på dina första fyra matkassar). Så himla gott och enkelt recept! Delar med mig av receptet nedan om någon av er vill testa att laga det. Länkar även till ingredienserna så att ni vet vilka jag använde.
Passar på att önska er en strålande fin torsdag! Kram, kram!
/Karin
Krämiga kikärtor med champinjoner, salsa och vildris
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhögvärme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt i 3-4 minuter, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt vitlök, cajun och senap och fräs ytterligare 30 sekunder.
Tillsätt iMat, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 minuter.
Rör ner spenaten och krydda med salt och pepparmix efter smak.
Finhacka persilja.
Blanda tomat, lite olivolja, persilja och en nypa salt och pepparmix i en liten skål.
Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och svamp i djupa tallrikar. Toppa med din tomatsalsa.
Smaklig måltid!
Om ni vill ha mer matinspiration har jag samlat alla mina recept HÄR.