Halloumistroganoff med ris och gröna ärtor – recept

halloumistroganoff
Ni måste testa att laga min halloumistroganoff.

Halloumistroganoff – inlägget innehåller adlinks

Hej på er! Hoppas att ni haft en fin tisdag så här långt!

Idag har vi varit på utvecklingssamtal med Embla och hon fick så mycket beröm. Hennes mentor kallade henne för ett ”happy face” som alltid spred bra energi och alltid var fokuserad på lektionerna. Mammahjärtat smälte av stolthet! Hon låg bra till i alla ämnen och har massor av vänner. Känns så skönt att hon trivs i skolan. Och att hon själv säger att hon tycker att hon är bra, så viktigt att vara nöjd med sig själv ju!

Efter utvecklingssamtal drog vi iväg för att kolla på skor och nu blir det lite hemmastudier innan vi ska sticka iväg till stallet. Längtar så mycket efter att få gosa med hästarna!

Men så tillbaka till anledningen till detta blogginlägg, min halloumistroganoff. Igår kväll lagade jag alltså en halloumistroganoff som blev så himla god. Så god att jag vet att ni vill ha receptet. Perfekt vardagsmat som går enkelt och snabbt att tillaga.

Jag kommer absolut lägga in den här rätten på min ordinarie vardagsmatslista. Och jag tror och hoppas att ni också kommer att gilla den.

Vill ni testa kommer receptet här:

Halloumistroganoff med ris och gröna ärtor

4 portioner

Ingredienser:

1 vitlöksklyfta (köp HÄR)

1 röd paprika (köp HÄR)

400 g halloumiost (köp HÄR)

2 msk olja (köp HÄR)

1 msk tomatpuré (köp HÄR)

2 tsk oregano (köp HÄR)

1 tsk paprikapulver (köp HÄR)

en förpackning passerade tomater (500 gram) (köp HÄR)

1 dl vispgrädde (köp HÄR)

1/2 dl vatten

salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Skala och hacka vitlök, dela och kärna ur paprikan.
2. Skär paprikan och halloumin i större tärningar.
3. Häll oljan i en stekpanna och fräs halloumin, vitlöken och paprikan i någon minut.
4. Tillsätt tomatpurén och kryddorna, de passerade tomaterna, grädden och vattnet.
5. Koka upp din halloumistroganoff och låt den småsjuda i omkring 15 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar efter eget tycke.
7. Servera din halloumistroganoff med nykokt ris och kokta gröna ärtor.
Vill du ha mer matinspiration hittar du mängder av recept HÄR. Och du följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.