I morse när jag vaknade kändes det som lördag. Men i själva verket är det ju fredag, vilket betyder LÅNGHELG! Så himla skönt med en extra sovmorgon. Det är bland det lyxigaste jag vet.
Sen sist då? Jo, igår var det ju Valborgsmässoafton. Det blev en väldigt annorlunda Valborg jämfört med tidigare år. Det var inget snack om att ställa till med middagsbjudning och naturligtvis inget besök vid någon Valborgsmässoeld.
Istället hade vi myskväll hemma, bara familjen. Jag lagade en supergod Pasta Alfredo (testa om ni vill, recept på den får ni nedan) och Rickard grillade kycklingfiléer till. Vi åt gott och bara satt och snackade. Det blev en annorlunda Valborg som sagt men den blev ändå väldigt mysig.
Koka pastan i en stor kastrull enligt instruktionerna på förpackningen men se till att pastan är al dente. Och glöm inte att salta ordentligt i vattnet.
Lägg en klick smör i en traktörpanna och låt smälta.
Häll på grädden, låt koka upp.
Ta pannan av värmen och rör i den rivna parmesanosten.
Lägg i den färdigkokta pasta i ostsåsen.
Späd såsen med 0,5-1 dl av pastavattnet.
Salta och peppra efter smak.
Servera med extra riven parmesan, nymalen svartpeppar och färsk basilika. Vi hade även grillade kycklingfiléer och sallad till.
Idag har jag och Embla kört hemmaträning (vi körde DETTA pass) medan Rickard var och körde crossfit. På eftermiddagen stack Embla iväg till en kompis och jag och hubby passade på att köra ett seriemarathon och äta glass. Jag addade mitt ”proteinfluff” (DETTA världsagoda proteinpulver vispat med vatten) till vaniljglassen och jösses vad gott det blev. Testa vettja!