Äppelknyten med pekan- och kanelkolafyllning

Äppelknyten på bara nyttiga och bra ingredienser.
Pecan- och kanelkolafyllning.
Kärna ur dina äpplen och tryck ner fyllningen.
Baka dina äppelknyten i ugnen på 180°C.
Gott och nyttigt!
Servera med kokosgrädde eller en klick naturell yoghurt.
Njuuuut!

Gillar du äppelpaj? Då måste du testa dessa gudomligt goda äppelknyten! Bara bra och nyttiga ingredienser rakt igenom! Mumsig kanel, kolasmak från mullbären och crunch från pecannötterna. Lika gott som det låter.

Äppelknyten med pekan- och kanelkolafyllning

2 portioner
två stora ekologiska äpplen (jag använde två fina Ingrid Marie från mammas trädgård)
1/2 dl mullbär (jag använde DE HÄR)
2 msk hackade pecannötter
två tsk kanel (jag använde DEN HÄR)
2 tsk kokosolja (jag använde DEN HÄR)
två tsk honung el. använd agave om du vill ha dina äppelknyten vegan (jag använde DEN HÄR)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Gröp ur två stora äpplen (låt botten vara kvar)
  3. Blanda mullbär, hackade pekannötter, kanel, kokosolja och honung/agave i en bunke.
  4. Fyll äpplena med blandningen.
  5. Slå in äpplena i bakplåtspapper (vira ihop pappret ordentligt så att inga godsaker kan rinna ur) och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller till äpplena är mjuka.
  6. Servera med en klick kokosgrädde eller turkisk yoghurt.

Läs fler av mina inlägg HÄR

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR

Apple Dumplings with Pecan- and Cinnamon Caramel filling.

Apple Dumplings with Pecan- and Cinnamon Caramel filling

Do you like apple pie? Then you need to try these divinely apple dumplings! Only good and healthy ingredients right through! Yummy cinnamon, caramel flavor from the mullberries and crunch from the pecans. As good as it sounds.

Apple Dumplings with Pecan- and Cinnamon Caramel filling

2 servings
two big organic apples
2 tablespoons of mullberries (I used THESE)
two tablespoons pecans, chopped
3 teaspoons cinnamon (I used THIS)
2 teaspoons coconut oil (I used THIS)
2 teaspoons honey/or agave if you want them vegan (I used THIS)

Do like this:

  1. Preheat the oven to 180C.
  2. Core apples but leave the bottom
  3. Combinemullberries, pecans, cinnamon, coconut oil and honey in a bowl
  4. Fill the apples with the mixture.
  5. Wrap the apples in baking paper and bake for 20 minutes or until soft.
  6. Serve with coconut cream or natural yoghurt. 

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.