Snart är helgen över och en ny vecka väntar. Det kan i värsta fall betyda stressiga vardagar då man kommer hem utsvulten från jobbet. Ett sätt att underlätta tycker jag är att förbereda veckan med middagsidéer. Så här kommer ett enkelt och gott recept på en indisk linsgryta jag gjorde i veckan som gick. Testa om fantasin tryter!
Indisk linsgryta
4 portioner
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk rapsolja
1,5 msk färsk riven ingefära
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
380 gr linser (ett paket)
400 gr krossade tomater (ett paket)
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl vatten
salt
lime
Gör så här:
Hacka lök och morötter, finhacka vitlöken.
Fräs morötter, lök och vitlök i olja ett par minuter.
Blanda i ingefära, koriander, kummin, och kanel. Häll i linser och rör om ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Låt småkoka i ca 30 minuter.
Soon the weekend is over and we have a new week ahead. In the worst case that means stressful weekdays coming home from work starving. One way to ease, I believe, is to prepare the upcoming week with dinner ideas. So here’s a simple and delicious recipe for an Indian lentil stew I made last week. Try it if you run out of ideas!
Indian lentil stew
4 servings
1 onion
3 garlic cloves
2 carrots
2 tablespoons canola oil
1.5 tablespoons fresh grated ginger
1 teaspoon coriander
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon cinnamon
380 gr lentils (1 package)
400 gr crushed tomatoes (a package)
400 ml coconut milk (1 can)
1 vegetable stock cube
0,4-0,8 cup water
salt
lime
Do like this:
Chop onions and carrots, finely chop the garlic.
Saute carrots, onion and garlic in oil for a few minutes.
Add ginger, coriander, cumin, and cinnamon. Add lentils and stir well.
Add the crushed tomatoes, coconut milk, stock cube and water. Let simmer for about 30 minutes.