Granola recept – inlägget innehåller affiliatelänkar.
Hej hjärtan! Hoppas att ni har en skön fredag! Jag jobbar för fullt för att kunna ta helg lite tidigare. Ikväll blir det myskväll med Let´s Dance, (heja världens raraste Cissi!) det enda TV-programmet som jag tittar på (och älskar!) Drömmer lite om att få vara med där själv, ser så jäkla kul ut! Förutom att kolla dans ska jag packa för en kortvisit i Linköping. Jag och Embla ska dit och träffa våra bästisar från när vi bodde i Thailand. Längtar som 17!
Jo, det jag egentligen ville dela med mig av idag är mitt superenkla, goda och nyttiga granola recept. Är klart på 15 minuter!
Granola recept
Ingredienser:
2 dl glutenfria havregryn (jag använde DE HÄR)
1/2 dl mandlar (jag använde DE HÄR)
en halv dl hasselnötter (jag använde DE HÄR)
1/2 dl kokosflingor (jag använde DE HÄR)
en halv dl pistagenötter (jag använde DE HÄR)
1 dl frön och kärnor (solroskärnor, pumpakärnor, hampafrön) (jag använde DE HÄR, DE HÄR och DE HÄR)
1,5 msk agavesirap (jag använde DEN HÄR) eller honung DEN HÄR om du inte vill ha din granola vegan
1,5 msk kokosolja (jag använde DEN HÄR)
kanel (frivilligt för smaksättning) (jag använde DEN HÄR)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C
Häll havregryn, frön/kärnor och kokosflingor i en bunke.
Krossa mandlar, hasselnötter och pistagenötter grovt i en kraftfull blender.
Blanda nötterna med grynblandningen.
Tillsätt honung och kokosolja.
Blanda väl.
Smaksätt med lite kanel om du gillar det.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och fördela blandningen jämnt och tunt över plåten.
Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter (eller tills granolan fått en jämn gyllene färg), rör om efter halva tiden så att granolan inte bränns.
Låt svalna och häll upp i glasburkar med lock. (liknande som jag använder hittar du HÄR)
För mer inspiration följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR
Granola recipe – tasty and easy to make at home!
This post contains adinks
Hello cuties! Hope you have a great Friday! I’m working hard to be able to take a weekend break a little earlier. Tonight we are watching Let’s Dance (Swedish Dancing with the stars), (go Team Cissi!) it´s the only TV show I watch (and love!) I´m dreaming of being a part of that show, it looks so darn fun! Besides watching the dance show, I´m also packing for a short visit to Linkoping. I and Embla will go there to meet our best friends from when we lived in Thailand. We are stoked!
Well, what I really wanted to share with you today is my super simple, tasty and healthy granola recipe. Is ready in 15 minutes!
Granola recipe
Ingredients:
3/4 cup gluten-free rolled oats 1/5 cup almonds (I used THESE) 1/5 cup hazelnuts (I used THESE) 1/4 cup coconut flakes (I used THESE) 1/4 cup pistachios 1/2 cup seeds (sunflower seeds, pumpkin seeds, hemp seeds) (I used THESE, THESE and THESE) 1.5 tablespoon agave syrup (if you want your granola vegan) or honey (I used THIS) 1.5 tablespoon of coconut oil (I used THIS) cinnamon (optional for seasoning) (I used THIS)
Do like this:
Preheat the oven to 175 ° C (347 °F)
Pour oatmeal, seeds and coconut flakes in a bowl.
Crush the almonds, hazelnuts and pistachios, coarsely in a blender.
Mix the nuts with the oats.
Add honey and coconut oil.
Mix well.
Season with cinnamon (optional).
Place a parchment paper on a baking sheet with high edges and spread the mixture evenly and thinly over the baking sheet.
Put the granola in the oven for about 15 minutes (or until the granola got an even golden color), stir halfway through so that granolan won’t get burned.
Let cool and pour into glass jars with lids. (Similar like I use can be found HERE)