Om jag har snöat in helt på mexikanskt? Ja, kanske… Haha! Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av. Så gott till nachos, som grönsaksdipp eller att servera till salladen istället för dressing.
Vad har ni gjort idag? Har ni varit ute i det vackra vintervädret? Jag har hängt med min mamma, min syrra och hennes familj och lilla Embla såklart. Så mysigt att bara sitta och snacka tillsammans! Nu är jag och Embla hemma igen och ska ha lite myskväll. Mat, animerad film och, när Embla somnat, en god bok. Har börjat läsa Therése Lindgrens bok (du hittar den HÄR), riktigt bra så här långt!
Önskar er en fortsatt skön lördag, finingar!
/Karin
Karins Guacamole
1 skål
1 kvisttomat
2 mogna avokados
1 msk pressad lime
en vitlöksklyfta
1 tsk salt
svartpeppar
1,5 msk olivolja
1/2 chili (kan uteslutas)
1/2 dl hackad koriander (kan uteslutas)
Gör så här:
Kärna ut tomaten och hacka den fint.
Gröp ur och hacka avokado.
Finhacka chili (kan uteslutas)
Blanda tomat, avokado och chili väl i en skål.
Pressa över lime.
Pressa i vitlöksklyftan.
Salta och peppra.
Blanda i olivolja.
Hacka eventuellt lite koriander och blanda i. Rör om ordentligt. Spara några blad till garneringen.
Servera med nachos, som grönsaksdipp eller till en god sallad.
Guacamole – the yummiest recipe
Do you think I´ve gone all in on mexican? Well, maybe … Haha! But this guacamole recipe (see below) is just too good not to share. So yummy with nachos, as a dip with vegetables or to serve instead of dressing with your salad.
What have you been up to today? Have you been outside in this beautiful winter weather? I have spent time with my mother, my sister and her family and my princess Embla of course. So nice to have time to just sit and talk to each other! Now, E and I are back home again. On our to do list: food and animated movie and when Embla fall asleep, a good book. I just started reading Therése Lindgren’s book (you can find it HERE), really good so far!
Wish you all a cosy Saturday, lovelies!
/Karin
Karin’s Guacamole
1 bowl
1 small tomato
2 ripe avocados
1 tablespoon lime juice
one clove garlic
1 teaspoon salt
black pepper
1.5 tablespoon olive oil
1/2 chili (optional)
0,2 cup chopped cilantro (optional)
Do like this:
Core the tomatoes and chop it finely.
Scoop out and chop the avocado.
Finely chop the chili (optional)
Mix tomato, avocado and chili in a bowl.
Add the lime juice.
Add the crushed garlic clove.
Season with salt and pepper.
Stir in the olive oil.
Chop the cilantro and mix in (optional). Stir well. Save a few leaves for garnish.
Serve with nachos, as a dip with vegetables or with a good salad.