Om mindre än två veckor är det Alla hjärtans dag! Egentligen tycker jag att man ska sprida lika mycket kärlek alla dagar på året och bjuda på god Raw Alla hjärtans dag-tårta men för er som vill hålla fast vid traditionen… Här kommer receptet på den mest fantastiska raw tårta du kan tänka dig. Jag måste säga att det här är det allra godaste jag bakat. Någonsin. Skulle kunna sätta i mig hela tårtan själv, haha! Men nu handlar ju Alla hjärtans dag om att dela. Både kärlek och raw Alla hjärtans dag-tårta.
Att göra tårtan dagen innan den ska ätas är ett bra tips. Och glöm inte att lägga mandlarna i blöt (helst över natten), det blir godast så. Dock inte heeeelt nödvändigt. Hoppas ni ska uppskatta receptet.
Lägg de frysta bären i en skål blandat med kokossocker. Låt stå medan du gör botten.
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare eller en mixer med knivar och mixa tills du får en jämn massa.
Tryck ut botten i en pajform.
Ställ in botten i frysen medan du gör fyllningen.
Mixa de blötlagda mandlarna, vatten, honung (eller agavesirap om du vill ha din tårta vegan), vaniljpulver och kokosolja jämnt.
Addera de frysta bären och mixa till en lagom konsistens. Jag tycker det är gott när fyllningen inte är helt slät så du kan känna bitar av bär men det är en smaksak.
Bred fyllningen på din raw botten.
Låt stå i frysen minst två timmar.
Ta ut den i god tid innan den ska serveras så blir tårtan lättare att skära.
Dekorera med färska bär.
Njut tillsammans med någon du tycker om.
Raw Valentine’s Day cake with raspberries and blueberries
In less than two weeks, it is Valentine’s Day! Actually, I think you should spread love every day of the year (and serve yummy Raw Valentine´s Day cake) but if you want to stick with tradition … Here’s the recipe for the most amazing raw cake you can ever imagine. I must say that this is the very tastiest cake I have made. Ever. I could eat the whole cake myself, haha! But Valentine’s Day is all about sharing, right. Both love and raw Valentine´s Day cake.
A good tipis to make the cake the day before you want to serve it. And do not forget soaking the almonds (preferably over night), it gets tastier. However, it is not dead necessary. I hope you will appreciate the recipe, guys!
Hug and lots of love!
/Karin
Raw Valentine´s Day Cake with Raspberries and Blueberries
Ingredients bottom layer:
1,2 cups almonds
0,1 cup coconut flakes
15 dried dates
1 teaspoon vanilla powder
one tablespoon water
1 pinch sea salt
Ingredients filling:
2,1 cups frozen raspberries
2,1 cups frozen blueberries
0,2 cup coconut sugar
1,2 cups almonds (soaked overnight and peeled)
0,4 cup water
0,2 cup honey (or agave syrup if you want to have your cake vegan)
1 teaspoon vanilla powder
0,2 cup coconut oil
Fresh berries for decoration
Do like this:
Place the frozen berries in a bowl mixed with coconut sugar. Leave while you make the bottom layer.
Mix all the ingredients for the bottom layer in a food processor or a blender with knives. Mix until you get a smooth dough.
Press the dough out the bottom of a pie dish.
Put the pie dish in the freezer while you make the filling.
Mix the soaked almonds, water, honey (or agave syrup if you want to have your cake vegan), vanilla powder and coconut oil evenly.
Add the frozen berries and mix to a suitable consistency. I think it’s good when the filling is not completely smooth so you taste bits of berries but that is a matter of taste.
Spread the filling on the bottom layer.
Leave in the freezer for at least two hours.
Take the raw cake out from the freezer in good time before it should be served so it gets easier to cut.