Recept: Nyttig melonglass

Mixa fryst vattenmelon...
Mixa fryst vattenmelon…
... med fryst bana och en skvätt soygurt eller yoghurt.
… med fryst banan och en skvätt soygurt eller yoghurt.
Servera melonglassen på direkten.
Servera melonglassen på direkten.

_DSC0203

Länge sedan jag slängde upp ett recept, va? Jag har haft fullt fokus på jobb och husbil så det har inte blivit mycket av varken bakning eller matlagning.

Härom dagen gjorde jag iallafall en fräsch melonglass som jag tänkte dela med mig av receptet på. Den är superenkel att göra och det enda du behöver är tre ingredienser och en blender.

Nyttig melonglass

1 (stor) portion

ca 2 dl fryst vattenmelon skuren i kuber

1 fryst banan

1 skvätt soygurt eller yoghurt för krämighet

Gör så här:

1. Lägg en banan i bitar och vattenmelon skuren i mindre kuber i frysen. Låt frysa minst tre timmar. 

2. Ta melon och banan ur frysen och lägg i din blender tillsammans med en skvätt soygurt eller yoghurt. Mixa tills du får en krämig glasskonsistens.

3. Servera på direkten med din favorittopping.

 

Testa också att göra de här glassarna:

Recept: Nyttig ogräsglass HÄR

Recept: Yoghurtglass med hallon och müsli HÄR

Recept: Nyttig passionsfruktsglass HÄR

Recept: Mangosorbet HÄR

Recept: Peanut Butter (N)ice Cream HÄR

Recept: Fräsch fruktsorbet med passionsfrukt, rabarber och ingefära HÄR

Healthy Melon (N)ice Cream
Healthy Melon (N)ice Cream

//Recipe: Healthy Melon (N)ice Cream

Long time, no recipe, huh? I have had full focus on job and the new camper so there has not been much of either baking or cooking.

But the other day I made a fresh melon ice cream and I thought I would share the recipe with you, guys. It is super easy to make and the only things you need are three ingredients and a blender.

Healthy Melon (N)ice Cream

1 (large) serving 

about 1 cup of frozen watermelon cubes

1 frozen banana

1 dash of soygurt or yogurt (for creaminess)

Do like this:

1. Slice one banana and cut the watermelon into small cubes and put in the freezer. Let freeze for at least three hours.

2. Remove the melon and banana from the freezer and put them in your blender with a dash of soygurt or yogurt. Mix until you see a creamy swirl.

3. Serve right away with your favorite topping.

 

Also try making one of these ice creams:

Recipe: Healthy weed ice cream HERE

Recipe: Yogurt ice cream with raspberries and muesli HERE

Recipe: Healthy passion fruit ice cream HERE

Recipe: Mango Sorbet HERE

Recipe: Peanut Butter (N)ice Cream HERE

Recipe: Fresh fruit sorbet with passion fruit, rhubarb and ginger HERE

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.