Länge sedan jag slängde upp ett recept, va? Jag har haft fullt fokus på jobb och husbil så det har inte blivit mycket av varken bakning eller matlagning.
Härom dagen gjorde jag iallafall en fräsch melonglass som jag tänkte dela med mig av receptet på. Den är superenkel att göra och det enda du behöver är tre ingredienser och en blender.
Nyttig melonglass
1 (stor) portion
ca 2 dl fryst vattenmelon skuren i kuber
1 fryst banan
1 skvätt soygurt eller yoghurt för krämighet
Gör så här:
1. Lägg en banan i bitar och vattenmelon skuren i mindre kuber i frysen. Låt frysa minst tre timmar.
2. Ta melon och banan ur frysen och lägg i din blender tillsammans med en skvätt soygurt eller yoghurt. Mixa tills du får en krämig glasskonsistens.
Recept: Fräsch fruktsorbet med passionsfrukt, rabarber och ingefära HÄR
//Recipe: Healthy Melon (N)ice Cream
Long time, no recipe, huh? I have had full focus on job and the new camper so there has not been much of either baking or cooking.
But the other day I made a fresh melon ice cream and I thought I would share the recipe with you, guys. It is super easy to make and the only things you need are three ingredients and a blender.
Healthy Melon (N)ice Cream
1 (large) serving
about 1 cup of frozen watermelon cubes
1 frozen banana
1 dash of soygurt or yogurt (for creaminess)
Do like this:
1. Slice one banana and cut the watermelon into small cubes and put in the freezer. Let freeze for at least three hours.
2. Remove the melon and banana from the freezer and put them in your blender with a dash of soygurt or yogurt. Mix until you see a creamy swirl.