Här i Thailand finns det ju så mycket färsk god frukt så godis är ju egentligen inte nödvändigt. När jag är sugen på glass brukar jag frysa in pinnar med vattenmelon, drakfrukt, ananas och mango. Superenkelt och både godare och nyttigare än vanlig glass.
Så gör du passionsfruktsglass
Ett annat tips om man, som jag, är glassoman är att göra en nyttigt passionsfruktsglass. Mixa frysta bananer och fryst passionsfrukt tillsammans med en skvätt vatten och du har den ljuvligaste passionsfruktssorbeten du kan tänka dig. Jag brukar ta dubbel mängd passionsfrukt jämfört med banan eftersom jag älskar den syrliga smaken. Vill man ha en sötare sorbet tar man bara mer banan och mindre passionsfrukt.
Nu laddar vi för en ny sockerfri vecka. Plocka med nyttiga mellanmål i väskan så att du inte frestas att hamna i sockerfällan. Kram på er!
Here in Thailand, we have so much fresh fruit so candy’s not really necessary. When I’m craving ice cream, I usually freeze sticks with watermelon, dragon fruit, pineapple and mango. Super easy and both tastier and healthier than regular ice cream.
Another tip if you, like me, craving for ice cream, is to make a healthy passion fruit sorbet. Blend frozen bananas and frozen passion fruit with a splash of water and you have the sweetest passion fruit sorbet you can ever imagine. I usually take the double amount of passion fruit compared to bananas because I love the sour taste. If you want a sweeter sorbet just take more bananas and less passion fruit.
Now, let´s prepare ourselves for a new sugar-free week. Don´t forget to bring healthy snacks in your bag so you are not tempted to fall into the suger trap when the hunger kicks in. Hugs and kisses!