Vegansk currygryta med svarta bönor

Servera currygrytan med mycket sallad och ris eller quinoa.
Vegansk currygryta – servera med mycket sallad och ris eller quinoa.
Vegansk currygryta – god och snabblagad.
God och snabblagad.

_dsc1483Vegansk currygryta

Hoppas att er helg har börjat bra. Jag startade min lördag med några timmar i stallet. Så himla mysigt att vara med hästarna! Sedan blev det en lång promenad i ett soligt Tyresö följt av en fräsch sallad. Ikväll ska Embla på kalas och jag ska passa på att jobba ikapp lite. Jobba en lördag? Ja, jag älskar mitt jobb så jag har verkligen ingenting emot det. Nästa vecka sticker jag till Malta i fyra dagar vilket innebär mindre jobb och mer återhämtning, allt handlar om balans.

Jo, jag tänkte ju dela med mig av ett nytt ”enkla middagstipset” igen eftersom så många av er verkar uppskatta dem. Gjorde den här snabblagade grytan i veckan och den är både vegansk, gluten- och laktosfri. Passar de flesta med andra ord…

Vegansk currygryta med svarta bönor

4 portioner

Ingredienser:

1 msk kokosolja (jag använde DEN HÄR)

1 gul lök

1 msk färsk riven ingefära

3 dl champinjoner

1 paket svarta bönor (230 gr)

1 burk kokosmjölk (jag använde DEN HÄR)

10 cocktailtomater

Några blad limebasilika

1 tsk salt

1 tsk kokossocker (jag använde DET HÄR)

1 msk pressad citron

Gör så här:

  1. Hacka lök och riv ingefära. Skiva champinjonerna om de är stora.
  2. Stek lök, ingefära och champinjoner i kokosolja i 3-4 minuter eller tills löken mjuknat något.
  3. Krydda med curry. Stek ytterligare någon minut.
  4. Häll i de sköljda bönorna, kokosmjölk och tomater. Låt puttra ytterligare några minuter och smaka av med salt, citron, kokossocker och limebasilika.
  5. Servera med ris eller quinoa och sallad.

Hitta fler enkla middagstips HÄR (länk).

Vegan curry stew with black beans
Vegan curry stew with black beans

Vegan curry stew with black beans

Hope your weekend has started well. I started my Saturday with a few hours in the stable. Love to be with the horses! Then I took a long walk in a sunny Tyresö followed by a fresh salad. Tonight Embla is going to a party and I’ll take the opportunity to catch up with some work. Working on a Saturday? Yes, I love my job so I really enjoy it. Next week I’m off to Malta for four days, which means less work and more recovery, it’s all about balance.

Well, I thought I would share a new ”simple dinner tip” again because so many of you seem to like them. Made this fast-cooked stew this week and it is both vegan, gluten- and lactose-free. Fits most in other words …

Vegan curry stew with black beans

4 servings

Ingredients:

1 tablespoon coconut oil (I used THIS)

1 onion

1 tablespoon freshly grated ginger

1,2 cup mushrooms

1 packet of black beans (230 gr)

1 can coconut milk (I used THIS)

10 cherry tomatoes

Some lime basil leaves

1 teaspoon salt

1 teaspoon coconut sugar (I used THIS)

1 tablespoon lemon juice

Do like this:

  1. Chop the onion and grate the ginger. Slice the mushrooms if they are large.
  2. Fry the onion, ginger and mushrooms in coconut oil for 3-4 minutes or until the onion has softened a bit.
  3. Season with curry. Fry for another minute.
  4. Add the rinsed beans, coconut milk and tomatoes. Let it simmer a few more minutes and season with salt, lemon, coconut sugar and lime basil.
  5. Serve with rice or quinoa and salad.

Find more simple recipes HERE (link).

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.