Chili sin carne recept – smakrikt och klimatsmart

chili sin carne recept
Ta del av mitt chili sin carne recept nedan.

chili sin carne recept – inlägget innehåller adlinks

Hej på er! Hoppas att ni haft en alldeles strålande dag. Här i Tyresö har det jobbats frenetiskt vid datorn exakt hela dagen med endast en paus för lunchträning. Körde ett effektivt styrkepass nere i hemmagymmet på en halvtimme bara, men jag tror att det kommer kännas i låren en del imorgon iallafall.

Nu har vi ätit middag och ikväll skapade jag ett chili sin carne recept. Tittade lite vad jag hade hemma och slängde ihop vad som blev en riktigt god och vad jag tror klimatsmart middag.

Känns kul att ha hittat lite inspiration till att skapa recept igen. Om man nu kan kalla denna simpla ingredienslista ett recept då. Det är iallafall så enkelt att laga så att alla kan göra det. Det behöver ju inte vara komplicerat för att det ska smaka bra ju!

Om ni vill testa mitt superenkla och goda recept hittar ni det här nedan. Jag länkar till ingredienserna också ifall något är otydligt.

Chili sin carne recept

Ingredienser:

300 g anamma vegofärs (HÄR)

2 msk olja till stekning (HÄR)

400 g bönor (jag använde kidneybönor, vita bönor och kikärtor)

1 grönsaksbuljongtärning (HÄR)

1 vitlöksklyfta (HÄR)

400 g krossade tomater (HÄR)

1 dl vatten

ett krm salt (HÄR)

1 krm socker (HÄR)

1 tsk spiskummin (HÄR)

en tsk paprikapulver (HÄR)

1 msk kinesisk soja (HÄR)

1 tsk sambal oelek (HÄR)

koriander till garnityr (HÄR)

Gör så här:

  1. Fräs färsen i olja i en stekpanna.
  2. Pressa över vitlök.
  3. Addera resten av ingredienserna i pannan.
  4. Låt puttra tills allt är varmt.
  5. Servera med ris och/eller kanske en grönsallad.
  6. Toppa med koriander.

Vill ni ha mer matinspiration hittar ni min receptbank HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments