Umamidressing recept + glasnudlar och räkor

umamidressing receptUmamidressing recept

När jag och Embla var på Bobbys event för några veckor sedan (läs om det HÄR) bjöds vi på fantastiskt god mat lagad av Wellme. Om ni inte känner till Wellme så är det en restaurang i Östermalms Saluhall som serverar god och hälsosam mat med bra fetter, långsamma kolhydrater, mycket grönt, frukt, bär, bönor och nötter tillsammans med fisk, skaldjur och kyckling. Jo, de har veganska och glutenfria alternativ också. Det mesta är ekologiskt och producerat lokalt. Och som sagt så vansinnigt gott!

Jag njöt i fulla drag den där kvällen och bästa Josefin som driver Wellme hade ett hjärta av guld och delade receptet med mig. Och idag slog jag till och lagade min egen umamidressing med glasnudlar, sallad och räkor. Om ni har vägarna förbi Östermalmshallen och Wellme beställer ni en Sea Me Salad. Om inte testar ni receptet nedan. Det är amazing!

Jag har gjort några små förändringar jämfört med originalreceptet, plockade till exempel bort squash och koriander för att jag glömde köpa det. Älskar dock koriander så nästa gång blir det dubbelt upp av det.

Umamidressing recept

1,5 dl olivolja (köp HÄR)

1 dl sesamolja  (köp HÄR)

1 dl tamarisoja (köp HÄR)

2 vitlöksklyftor

3 cm ingefära

2 msk limejuice

1 msk röd chili

4 msk ekologisk honung (köp HÄR) (kan bytas ut mot en vegansk sötning)

Gör så här:

  1. Blanda olivolja, sesamolja och tamarisoja i en bunke.
  2. Pressa i vitlöksklyftorna, riv ingefäran, hacka chilin och tillsätt i bunken.
  3. Pressa i limejuicen och adderar honungen/annan sötning.
  4. Vispa ihop alla ingredienserna.

Recept Umamidressing + glasnudlar och räkor

4 portioner

2 paket glasnudlar

1 skalad och riven morot

salladsorter efter smak

räkor (uteslut/byt ut om du vill ha ett vegan recept)

röd chili

(koriander)

nötter eller frön

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och häll över nudlarna. Låt ligga i 4 minuter.
  2. Häll nudlarna i ett durkslag och spola med kallt vatten.
  3. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen.
  4. Rör ner den rivna moroten.
  5. Häll över några matskedar av umamidressingen och rör om.
  6. Lägg en bas av sallad på tallriken.
  7. Lägg på nudelblandningen.
  8. Addera räkor.
  9. Toppa med röd chili, koriander och nötter (efter smak).
  10. Servera med en liten (eller stor, mums!) skål av umamidressing.
  11. Njut!

Hoppas att ni gillar mitt, okej Wellmes, Umamidressing recept!

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.