Banan och chokladmuffins glutenfritt sockerfritt recept
Hej finingar! Hoppas att ni hade ett mysigt midsommarfirande. Jag firade tillsammans med familjen, min syrra och hennes familj, mamma och min moster. Startade dagen med en lång löprunda, plockade midsommarbukett, åt god frukost, duschade, sillunchade, lekte lekar, skålade och hade grillmiddag. Allt jag kunnat önska på midsommar.
Idag har varit en riktig vilodag. Har hängt hemma hos syrran på hennes balkong. Riktigt gött det också. Delar med mig av ett grymt recept. Se dock upp så att du inte låter dina stå inne i ugnen för länge…
Banan och chokladmuffins
36 små popcakemuffins eller ca 10 vanliga banan och chokladmuffins
Jag använde en Popcake Maker (HÄR) för att göra små banan- och chokladmuffins men det går också bra att göra dessa muffins i vanlig ugn. Sätt då ugnen på 200 grader.
Mixa bananerna med en stavmixer (eller mosa med en gaffel).
Blanda i äggen.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner dem i banan- och äggblandningen.
Grädda i en Popcake Maker i 4 minuter eller i vanlig ugn i ca 15 minuter.
Hi lovelies! Hope you had a cozy midsummer celebration. I celebrated with my family, my sister and her family, mom and my aunt. Started the day with a long run, picked a beautiful midsummer bouquet, ate breakfast, showered, had herring for lunch, played games, cheered and had a barbecue dinner. Everything I could wish for for Midsummer.
Today was a real rest day. Went to my sister’s place and just sat in the sun on her balcony. A great way to spend a lazy day. Here I share a yummy gluten- and sugar free recipe. But be careful, don´t leave yours in the oven for too long …
Banana & Chocolate Cupcakes
36 small popcake muffins or about 10 regular cupcakes
Ingredients:
2 large bananas (preferably ripe) 1 cup shredded coconut 1/2 cup coconut flour (I used THIS) 1/5 cup hemp protein (I used THIS) 2 pinches vanilla powder (I used THIS) 3 eggs 2 teaspoons baking powder