Banan- och kokosmuffins glutenfritt sockerfritt recept
Banan- och kokosmuffins
Hallå finingar! Hoppas att ni haft en skön helg och att veckan har startat på bästa sätt.
Jag var ute och sprang i skogen tidigt i morse. Det ger mig så mycket energi de dagar då jag har ett riktigt fullspäckat schema. Ända fram till semestern kommer jag att ha galet mycket att göra (ses i juli, kompisar!) men jag har lagt upp en plan så det ska allt gå vägen. Ikväll blir det stallet med Embla, på tal om saker som ger energi (dotter och hästar, vilken härlig kombo).
Måste fortsätta jobba nu men delar receptet på mina goda banan- och kokosmuffins som jag hann slänga ihop i helgen mellan löpning, skogpromenader, gymnastiktävlingar och walk in closet-rensningar. Svingoda, glutenfria och snabbakade. Och utan tillsatt socker. Perfekta som mellis!
Jag använde en Popcake Maker (HÄR) för att göra små banan- och kokosmuffins men det går också bra att göra dessa muffins i vanlig ugn. Sätt då ugnen på 200 grader.
Mixa bananerna med en stavmixer (eller mosa med en gaffel).
Blanda i äggen.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner dem i banan- och äggblandningen.
Grädda i en Popcake Maker i 4 minuter eller i vanlig ugn i ca 15 minuter.
Banana & Coconut Cupcakes Gluten Free Recipe
Hello lovelies! Hope you have had a nice weekend and that the week has started in the very best way.
I was running in the woods early this morning. It gives me so much energy the days when I have a really packed schedule. Until the holidays I will have so much work to do (see you in July, friends!) But I have a plan so I´ll deal with it. Tonight I´m going to the stable with Embla, talking about things that give me energy (daughter and horses, what a lovely combo).
I must continue working now but I´ll share the recipe for my yummy banana and coconut cupcakes I made this weekend between running, forest walks, gymnastics and walk in closet cleansing. Drool worthy, gluten-free and fast. And without added sugar. Perfect as a snack!
Hugs!
/ Karin
Banana & Coconut Cupcakes
36 small popcake muffins or about 10 regular cupcakes
Ingredients:
2 large bananas (preferably ripe) 1 cup shredded coconut 1/2 cup coconut flour (I used THIS) 1/5 cup hemp protein (I used THIS) 2 krm vanilla powder (I used THIS) 3 eggs 2 teaspoon baking powder
Do like this:
I used a Popcake Maker (HERE) to make small banana and coconut cupcakes, but you can also bake them in a regular oven, in 200 °C.
Mix the bananas with a hand blender (or mash them with a fork).
Add the eggs.
Mix all dry ingredients and then mix them with the banana and egg mixture.
Bake in a Popcake Maker for 4 minutes or in a regular oven for about 15 minutes.