Blomkålspizza – för dig som vill utesluta bröd

Snabbt och gott alternativ till den klassiska pizzan.
Blomkålspizza – snabbt och gott alternativ till den klassiska pizzan.

I helgen som gick gjorde jag världens godaste blomkålspizza. För er som vill testa delar jag receptet, jag har höftat litegrann…

Karins Blomkålspizza 3-4 portioner

  • 4 dl riven blomkål
  • 4 dl riven ost (spara lite till toppingen)
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • kokosolja att steka i
  • 1/2 gul lök
  • krossade tomater
  • 2 påsar mozzarella
  • 1 burk urkärnade svarta oliver
  • valnötter
  • färsk basilika
  • ruccola
  1. Sätt ugnen på 225°c
  2. Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
  3. Tryck ut blandningen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Låt stå i ugnen i 15 minuter.
  4. Hacka lök, fräs i kokosolja, tillsätt krossade tomater. Salta, peppra och puttra. Mixa sedan till en slät tomatsås.
  5. Stryk ut tomatsås på din pizzabotten, lägg på skivad mozzarella och lite riven parmesan. Grädda i ca 10 minuter så att osten smälter.
  6. Toppa med ruccola, basilika, valnötter och oliver (eller vad du önskar på din pizza).

Bon Appétit!

Kolla in fler middagstips HÄR (länk)

Cauliflower Pizza – for those who want to exclude bread

Last weekend I made the world’s most delicious cauliflower pizza. I´ll share the recipe if you want to try it.

Karin´s Cauliflower Pizza 3-4 servings

  • 4 cup grated cauliflower
  • 4 cup grated cheese (save some for topping)
  • 1 egg
  • salt
  • pepper
  • coconut oil for frying
  • 1/2 onion
  • crushed tomatoes
  • 2 bags of mozzarella
  • 1 can of pitted black olives
  • walnuts
  • fresh basil
  • arugula
  1. Preheat the oven to 225 ° C
  2. Mix the grated cauliflower, grated cheese, egg, salt and pepper in a bowl.
  3. Press the mixture onto a parchment paper covered baking tray. Let stand in the oven for 15 minutes.
  4. Chop the onion, fry in coconut oil, add crushed tomatoes. Salt, pepper and chug for a few minutes. The mix to a smooth sauce.
  5. Spread tomato sauce on your pizza base, put on the sliced mozzarella and some grated parmesan cheese. Bake for about 10 minutes so that the cheese melts.
  6. Top with arugula, basil, walnuts and olives (or your choice of topping).

Check out more dinner tips HERE (link)

Karin Rahm

Kul att du hittat hit! Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil. Här delar jag med mig av mina bästa verktyg i form av goda recept, de senaste trenderna inom träning, mode och skönhet, roliga tips, mindfulness, resor, karriär och mina tankar kring allt och ingenting. Ja, som en riktigt bra kompis, fast på nätet. Välkommen till Karin Rahm - vårt community!