Bönbrownies – magiskt gott glutenfritt recept!

bönbrownies
Bönbrownies in the making…
bönbrownies
Du kan aldrig tro att dessa brownies är gjorda på svarta bönor.

Bönbrownies – innehåller adlinks

Jag var hemma hos mamma i helgen och hade det mysigt. Hon bjöd mig på så mycket gott som hon lagat och bakat. Bland annat jättemumsiga bönbrownies. Det låter ju inte särskilt gott med brownies gjorda på svarta bönor men de är magi! Perfekt om man vill/behöver utesluta mjöl också.

Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till er eftersom jag är säker på att ni kommer att älska dem!

Bönbrownies

12 bitar

Chokladganasch

100 gram mörk choklad (köp HÄR) Med koden MAJ20 får du 20% rabatt på ett helt köp

1 dl vispgrädde

Bönbrownies

1 förpackning svarta bönor, 400 gram

3 ägg

1/2 dl rapsolja

1/2 tsk äkta vaniljpulver (köp HÄR)

3/4 dl kakaopulver (köp HÄR)

1 1/2 dl socker

1/2 tsk pulverkaffe (köp HÄR)

en nypa salt (köp HÄR)

50 gram hackad mörk choklad (köp HÄR)

Topping

1 dl hasselnötter (köp HÄR)

1 tsk socker

Så här gör du:

  1. Hacka choklad till ganaschen och lägg den i en skål. Hetta upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en jämn smet. Ställ blandningen för att svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna och låt dem sedan rinna av innan du mixar dem till en jämn smet.
  3. Lägg bönröran i en bunke  och rör i ett ägg i taget. Addera oljan.
  4. Blanda nu alla torra ingredienser utom chokladen. Rör sedan ner i bönsmeten. Avsluta med att hälla i chokladen.
  5. Tag ett bakplåtspapper och placera det i en medelstor form med höga kanter. Tryck ut bakplåtspappret i kanterna på formen ordentligt.
  6. Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen i 33-35 minuter. Kakan ska vara kladdig utan att vara rinnig. Ni vet som en perfekt brownie ska vara. Känn efter med en sticka.
  7. Under tiden dina bönbrownies står i ugnen hackar du och rostar hasselnötterna i en torr stekpanna. Höll över sockret och låt det smälta. Skaka om pannan lite så att nötterna rostas runt om. Låt sedan nötterna svalna.
  8. När kakan är färdig och har svalnat kan du lyfta upp den ur formen med hjälp av bakplåtspappret. Bred nu över chokladganaschen och strö sist över de rostade hasselnötterna.
  9. Skär i 12 lika stora bitar.
  10. Bjud någon du tycker om!

Vill du inspireras av fler goda recept hittar du dem under kategorin RECEPT HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.