Brysselkålspasta Carbonara
Ägg, basiika och parmesan.
Blanda ihop brysselkål och pasta med äggblandningen.
Brysselkålspasta Carbonara
När du läser det här befinner jag mig antagligen i Malta. Ska på en jobbresa dit över helgen. Håller tummarna för sol och värme ! Här kommer ett nytt ”enkla middagstipset”, en riktig favorit hemma hos oss. Hoppas att du också ska gilla en härligt krämig vegetarisk Brysselkålspasta Carbonara!
Brysselkålspasta Carbonara – vegetariskt recept
4 portioner
2 ägg
2 dl parmesan
1/2 dl basilika
ca 350 gram glutenfri pasta (jag använde DEN HÄR )
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
550 gram gram brysselkål
salt
svartpeppar
Gör så här:
Vispa ihop äggen, 1 dl parmesan och hackad basilika. Ställ åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Stek den hackade löken i en stekpanna i ca tre minuter eller tills löken är mjuk.
Addera pressad vitlök i stekpannan och stek ytterligare någon minut.
Släng i den delade brysselkålen och peppra och salta efter smak. Stek tills kålen fått lite färg och mjuknat (5-10 minuter).
Nu borde pastan vara klar. Innan du häller av pastavattnet, spara ca 2 dl av vattnet.
Häll i den avrunna pastan i stekpannan och blanda med brysselkålen.
Häll nu försiktigt i ca 0,5 dl pastavatten i äggblandningen och rör om ordentligt.
Häll försiktigt äggblandningen över brysselkålen medan du rör om.
Häll på mer av pastavattnet om det behövs.
Släng på resten av osten, rör om och servera på direkten.
Här hittar du fler enkla middagstips om du behöver inspiration (länk).
Brussels Sprouts Pasta Carbonara
Brussels Sprouts Pasta Carbonara – vegetarian recipe
As you read this, I am probably in Malta. I am going on a job trip there over the weekend. Keeping my fingers crossed for sunshine and warmth ! Here comes a new ”simple dinner tip”, which became a real favorite in our home. Hope you also enjoy this vegetarian recipe with brussels sprouts!
Brussels Sprouts Pasta Carbonara
4 servings
2 eggs
0,8 cups parmesan cheese
0,2 cup basil
350 gram gluten-free pasta (I used THIS )
2 cloves garlic
1/2 onion
550 grams grams of brussels sprouts
salt
black pepper
Do like this:
Whisk together the eggs, 1 cup parmesan cheese and chopped basil. Put aside.
Cook the pasta according to directions on the package.
Fry the chopped onion in a pan for about three minutes or until the onion is soft.
Add pressed garlic to the pan and fry for another minute.
Throw in the shared brussels sprouts. Pepper and salt to taste. Cook until the sprouts are lightly golden and softened (5-10 minutes).
Now the pasta should be done. Before you pour out the pasta water, save about 0,8 cup of the water.
Pour the drained pasta into the pan and mix with the brussels sprouts.
Now carefully pour in about 0.2 cups of pasta water into the egg mixture and stir well.
Carefully pour the egg mixture over the brussels sprouts while you stir.
Pour on more of the pasta water if needed.
Add the rest of the cheese, stir and serve immediately.
You can find more simple dinner tips here if you need recipes and inspiration. (link)
/adlinks
Tags:
ägg ,
basilika ,
Brysselkål ,
Brysselkålspasta ,
enkla middagstipset ,
glutenfri ,
glutenfri pasta ,
glutenfritt ,
inspiration ,
Karin Rahm ,
kost ,
lök ,
lunch ,
mat ,
middag ,
middagstips ,
nyttig ,
nyttig mat ,
nyttigt ,
parmesan ,
pasta ,
peppar ,
recept ,
salt ,
vegetarisk ,
vegetariskt recept ,
vitlök