Ikväll har jag testat några nya recept igen. Jag är så glad att jag hittat tillbaka till min bak- och matlagningsmotivation! Och det verkar ni också vara. Herregud så många ni är som är inne och tittar på recepten här på bloggen! Så kul att ni uppskattar dem. <3
På kvällens meny stod glutenfria våfflor med chiasylt. Och satan vad gott det blev! Trodde inte att en chiasylt kunde vara så god. Men det var helt ärligt den godaste hallonsylt jag ätit. Och så himla enkel att röra ihop! På ett kick fick jag till jordens godaste chiasylt!
Förutom att servera chiasylt till våfflor och pannkakor tänker jag att den blir jättegod på havregrynsgröten eller till chiapuddingen också. Eller istället för marmelad på mackan!
Helt suveränt recept det här så självklart får ni också ta del av det! Scrolla lite längre ner bara…
Det man ska tänka på när man gör sin egen chiasylt är att den inte håller lika länge som den vanliga sylten med mängder av socker i. Räkna med att du kan ha sylten i kylskåpet i ungefär en vecka. Kommer antagligen inte bli något problem dock… den lär vara slut innan dess, ha ha!
Jag lovar att jag postar receptet på de glutenfria våfflorna imorgon så ni kan göra dem till söndagsbrunchen. Och här kommer recept på den superenkla chiasylten.