Drömmig pasta: Tagliatelle med zucchini, vitlök och basilika

drömmig pasta
Du hittar receptet nedan…

drömmig pasta – inlägget innehåller annonslänkar

Sedan vi började prenumerera på DEN HÄR MATKASSEN har mitt liv blivit fantastiskt! Ja, stora delar av lyckan i mitt liv innefattar mat, ha ha! Vi alternerar mellan fyra och fem middagar per vecka och jag måste säga att alla rätter hittills har varit supergoda.

Tänkte att jag skulle dela några av recepten här för alla er som inte tagit förnuftet tillfånga och skaffat DENNA GRYMMA MATKASSE. Tycker att det är så smidigt att alla ingredienserna är uppmätta redan så allt man behöver göra är att hacka och koka/steka. Följa de enkla instruktionerna alltså. Ingen kan misslyckas.

Först ut denna vecka är ett recept på en drömmig pasta, Tagliatelle med zucchini, vitlök och basilika. Den här rätten innehåller inte kött men ost och ägg (i pastan).

Drömmig pasta Tagliatelle med zucchini, vitlök och basilika

4 portioner

Ingredienser:

1 rödlök

2 st röda paprikor

1 zucchini

500 gram färsk tagliatelle (eller den färska pasta du föredrar)

1 citron

3 st vitlöksklyftor

1 kruka basilika

50 gram panko

40 gram riven hårdost

2 burkar tomatsås

1 grönsaksbuljongtärning

salt

peppar

olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°C eller 200°C om du vill använda varmluftsugn.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Dela rödlökarna i 1 cm breda klyftor.
  4. Kärna ut och skiva paprikorna tunt.
  5. Skärm zucchinin i tunna halvmånar.
  6. Lägg rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vatten. Koka enligt instruktionerna på förpackningen. Observera: Spara en deciliter av pastavattnet innan du häller av pastan.
  8. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja och sätt den åt sidan under lock.
  9. Finriv citroncest.
  10. Finhacka vitlök och basilikablad (spara några blad till garneringen).
  11. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek panka och riven hårdost under omrörning till den är gyllenen. Cirka två minuter.
  12. Tillsätt citronzest och hälften av vitlöken. Krydda med en nya salt och peppar. Sätt sedan åt sidan i en skål.
  13. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, det sparade pastavattnet och den resterande vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
  14. Låt såsen sjuda i 3-5 minuter. Ta av stekpannan från värmen och rör i basilika och tagliatelle.
  15. Servera pastan. Toppa med de rostade grönsakerna, basilika och citron- och vitlöksgrattoto.

PS. DU hittar fler mumsiga recept HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments
  1. Kan tänka mig att matkassen gör att det blir mer matlagande. Annars blir det nog svinn. Smart men kanske lite stressigt. Tack för receptet!