Inga middagsidéer? Kör du samma rätter varje vecka? Då vill jag dela med mig av ett gott, enkelt vegetariskt recept som jag snodde ihop igår. Alla i familjen gjorde tummen upp, stora som små.
Fried rice med grönsaker
4 portioner
Ingredienser:
6 dl kallt kokt jasminris (kan bytas mot annat ris om ni vill avstå snabba kolhydrater)
3 msk japansk soja
4 vitlöksklyftor
4 ägg
1 liten broccoli
1/2 purjolök
2 morötter
2 tsk riven ingefära
1 röd chili
2 dl gröna ärtor
3 tsk sesamolja
rapsolja (till stekning)
salt efter smak
Gör så här:
1. Koka riset och låt svalna. Under tiden, finhacka vitlök, morot, purjolök och chili. Dela broccolin i små buketter. Riv ingefäran.
2. Tina gröna ärtor.
3. Stek vitlök, broccoli och morot på hög värme i en stek- eller wokpanna i ungefär 2 minuter. Tillsätt ingefära, chili och purjolök. Lägg ner de gröna ärtorna och riset. Stek i ytterligare ett par minuter.
4. Vispa äggen. Flytta undan risblandningen så att det blir som ett stort hål i mitten av pannan. Häll i äggen i hålet. Låt steka där i ungefär en minut, rör om i ägget under tiden tills dess att det börjar
bli krämigt. Blanda då ihop äggen med ris- och grönsaksblandningen.
5. Häll på soja och sesamolja och rör runt så att det blandas in ordentligt. Salta efter smak.
6. Servera!
Simple dining tip: Fried rice with vegetables
No dinner ideas? Are you cooking the same dishes every week? Then I want to share with you a good, simple vegetarian recipe that I made yesterday. The whole family gave thumbs up, both the small one and grown-ups.
Fried rice with vegetables
4 servings
Ingredients: 2,5 cups of cold boiled jasmine rice 3 tablespoons of japanese soy sauce 4 cloves of garlic 4 eggs 1 small broccoli 1/2 leek 2 carrots 2 teaspoons of grated ginger 1 red chilli 0,8 cup of green peas 3 teaspoons of sesame oil rapeseed oil (for frying) Salt to taste
Do like this: 1. Boil the rice and let it cool. Meanwhile, finely chop the garlic, carrot, leek and chilli. Share the broccoli into small florets. Grate the ginger. 2. Thaw the green peas. 3. Fry the garlic, broccoli and carrots on high heat in a frying or wok pan for about 2 minutes. Add the ginger, chilli and leek. Add the green peas and rice. Fry for a further couple of minutes. 4. Beat the eggs. Move the rice mixture to the sides of the pan, making a big hole in the middle of the pan. Pour the eggs into the hole. Let the eggs fry there for about a minute, stir the eggs meanwhile until they become creamy. Then mix the eggs with the rice and vegetable mixture. 5. Pour in the soy sauce and sesame oil and stir to mix up properly. Salt to taste. 6. Serve!
This post contains affiliate links/Det här inlägget innehåller affiliatelänkar