Jag har haft en toppenhelg så här långt. Fixat lite hemma, spenderat massor av tid med Embla, träffat kompisar och i eftermiddag ska vi på kalas till min systerdotter som fyller 12 år. Mysigt!
Idag tänkte jag dela med mig av ett nytt lunch- eller middagstips för ni verkade verkligen digga enkla middagstips. Mitt förra middagstips med recept på Fried Rice med grönsaker (du hittar det HÄR) var så uppskattat att jag tänkte att jag skulle följa upp med ännu ett, vegetariska quinoabiffar. Även detta ett nyttigt recept som alla i familjen tyckte smakade smaskens.
Vegetariska quinoabiffar
15-20 biffar
Ingredienser:
6 dl färdigkokt tricolore quinoa
230 gr svarta bönor (1 förpackning)
140 gr avrunna majskorn (en liten burk)
1,5 tsk salt
3 tsk kummin
peppar efter smak
1 dl ströbröd
1 ägg
75 gr smulad fetaost
rapsolja för stekning
Gör så här:
Lägg 6 dl färdigkokt quinoa i en stor bunke.
Lägg drygt hälften av de svarta bönorna i en annan bunke, addera hälften av majsen. Mixa majs och bönor med en stavmixer till en smet.
Blanda ner bönsmeten i bunken med quinoa.
Tillsätt kryddor, resten av de hela bönorna och majsen, ströbröd och ägg. Smula ner fetaosten. Rör ihop med en sked tills alla ingredienserna är ordentligt blandade.
Forma den färdiga smeten till små biffar.
Stek biffarna 1-2 minuter på varje sida på medelhögvärme, eller tills biffarna fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med grönkål, ruccola, gurka och tomat.
Simple dining tip: Vegetarian Quinoa Patties
Hi cutiepies! How are you? Did you have a beautiful weekend?
I have had a great weekend so far. I decorated my home, spent lots of time with Embla, met friends and in the afternoon we are going to my niece´s birthday party, she turns 12 today. Love hanging out with her!
Today I will share with you a new lunch or dinner tip cuz you seemed to really like simple dinner tips. My last dinner tip, Fried rice with vegetables (you can find it HERE) was so appreciated that I thought I would follow up with another recipe, Vegetarian Quinoa Patties. This is also a healthy recipe that everyone in the family loved.
Vegetarian Quinoa Patties
15-20 patties
Ingredients:
2,5 cups of cooked quinoa tricolore
230 gr black beans (1 box)
140 g drained corn kernels (a small can)
1.5 teaspoon salt
3 teaspoons cumin
pepper to taste
0,4 cup bread crumbs
1 egg
75 gr crumbled feta cheese
canola oil for frying
Do like this:
Put 2,5 cups of cooked quinoa in a large bowl.
Put slightly more than half of the black beans in another bowl, add half of the corn. Mix corn and beans into a paste.
Add the bean paste to the bowl with quinoa.
Add the spices, the rest of the whole beans and corn, breadcrumbs and egg. Crumble the feta cheese. Stir with a spoon until all ingredients are well mixed.
Shape the finished batter to small patties.
Fry the patties 1-2 minutes on each side over medium heat, or until the patties got a nice golden brown color.