Fröknäcke recept – gott och enkelt

Fröknäcke recept
Fröknäcke recept kommer nedan…
Fröknäcke recept
Släng på ditt favoritpålägg eller ät dem precis som de är.
Fröknäcke recept
Ny favorit!

Fröknäcke recept

Fröknäcke recept

Fröknäcke recept – inlägget innehåller adlinks

Det är fredag och solen skiner från en klarblå himmel över Stockholm. Nu känns det verkligen som att våren är på väg. Hoppas att det inte blir fler bakslag nu!

Idag blir det jobb för hela slanten här hemma (okej, om jag hinner blir det en liten löprunda i solen också) och ikväll ska Embla ta med en kompis hem. Då vankas det tjejmys och pyssel.

Men innan jag tar helg tänkte jag bjuda på ett helt fantastiskt fröknäcke recept som jag fått av min mamma. Tack Mammi! Jag har modifierat det lite efter de ingredienser jag hade hemma. Ni måste testa detta!

Mamma Kristinas Fröknäcke recept

Ingredienser:

1 dl solroskärnor (jag använde DE HÄR)

1 dl linfrön (jag använde DE HÄR)

2 dl majsmjöl (jag använde DET HÄR)

1/2 dl olja

2 1/2 dl kokande vatten

en nypa salt

ev. kryddor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Blanda alla ingredienser till en lös smet.
  3. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Med lite vatten på en slickepott blir det enklare att breda ut smeten tunt.
  4. Låt stå i ugnen i 1 1/2 timme.
  5. Ta ut plåten efter 10-20 minuter och skär fröknäcket i önskad storlek. Fortsätt att grädda.
Swedish Seed Crackers

Swedish Seed Crackers – yummy and simple recipe

It’s Friday and the sun is shining from a clear blue sky over Stockholm. Now it really feels like spring is coming. Hope that there won’t be any more setbacks now!

Today it’s all about work from my couch (okay, if I have time, I want to go for a run in the sun too) and tonight Embla will bring a friend home after school. Tonight means girls night and some crafts.

But before I officially pronounce the weekend I want to give you the recipe of these fantastic Swedish Seed Crackers, I got from my mother. Thanks Mammi! I have modified the recipe a bit though after the ingredients I had at home. You must try this!

Mother Kristina´s Swedish Seed Crackers

Ingredients:

1/2 cup sunflower seeds 

1/2 cup flax seeds 

1 cup cornmeal 

1/5 cup oil

1 cup boiling water

a pinch of salt

spices (optional)

Do like this:

  1. Preheat the oven to 150 ° C
  2. Mix all ingredients to a batter.
  3. Pour the batter on a baking parchment covered sheet. With a little water on the spatula it´s easier to spread the batter thinly.
  4. Put in the oven for 1 1/2 hours.
  5. Take out the baking sheet after 10-20 minutes and cut the crackers to the desired size. Continue to bake.

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.