Sedan Embla börjat sin allergibehandling (läs om den HÄR) har hon ju fått avstå att äta vete. På något sätt ska det stötta kroppen, fråga mig inte hur men vi lyder blint Margita. Vill absolut bli allergifria här!
Vilket fall har vi ju fått styra om kosten lite. Vi har plockat bort köpebrödet och ersatt det med hembakat bröd utan vete (se recept på havrefrallor HÄR och rotfruktsbröd HÄR) och äter andra alternativ till pasta. Och det funkar faktiskt fantastiskt bra!
Var dock lite skeptiskt när jag skulle göra glutenfria våfflor igår. Våfflor utan mjöl? Hur ska det smaka? Men sanningen är att de smakade riktigt bra! Konsistens och smak blev kanon! Och det viktigaste; Embla tyckte att de var jättegoda!
Det här receptet är bra både för dig som vill utesluta vete men också för dig som vill äta LCHF.
Annars då? Jo, vi ska strax dra iväg till stallet. Resten av eftermiddagen och kvällen har vi inga direkta planer. Bara vara hemma och mysa typ. Precis som jag gillar mina lördagar! Vad har ni för planer för helgen?