Grönkåls- och spenatsoppa och status med oss

grönkåls- och spenatsoppa
Testa att laga en grönkåls- och spenatsoppa. – inlägget innehåller annonslänkar

Grönkåls- och spenatsoppa 

Jag har verkligen varit usel på att blogga på sistone. Och jag har inget direkt försvar. Det skulle väl vara att tiden och orken inte räcker till då. Jag har i år fått ytterligare ett uppdrag på att skriva texter, superkul eftersom att jag älskar det skrivna ordet. Men det betyder ju tyvärr att jag behöver dra ner på något annat, annars blir det liksom inte sunt. Och just nu har det alltså varit bloggen som har fått ligga i träda. Dock kanske det inte gör någon större skillnad för det har inte hänt så ofantligt mycket nytt sedan sist. Jag jobbar på hemmakontoret och Daisy promeneras fortfarande med sitt svullna ben. Imorgon kommer dock veterinären för att göra ett ultraljud på henne så då hoppas vi på goda nyheter.

Det som är nytt är att jag testat att göra en ny soppa. Igår blev den en grönkåls- och spenatsoppa på lite av det jag hade hemma. Det är det som är så nice med att laga soppor, man bara höftar lite och så blir det bra. I och med att jag bara ”höftade till” den här soppan så kan jag inte riktigt skriva ett regelrätt recept men jag kan försöka att återge det någotsånär för er som vill testa.

Grönkåls- och spenatsoppa

4 portioner

Ingredienser

200 gram grönkål (utan stjälken) (KÖP HÄR)

150 gram färsk spenat (KÖP HÄR)

1 liter vatten

3 msk olivolja (KÖP HÄR)

2,5 dl havregrädde (KÖP HÄR)

3 msk iMat fraiche (KÖP HÄR)

2 stora vitlöksklyftor (KÖP HÄR)

2 grönsaksbuljongtärningar (KÖP HÄR)

1 msk spiskummin (KÖP HÄR)

2 krm vitpeppar (KÖP HÄR)

2 vetemjöl (KÖP HÄR)

salt (KÖP HÄR)

pepparmix (KÖP HÄR)

Gör din grönkåls- och spenatsoppa så här:

  1. Dra av bladen från grönkålsstjälken och skölj bladen noga. Skölj spenaten.
  2. Pressa vitlök och fräs i en kastrull med olivolja i någon minut.
  3. Lägg i grönkålsbladen och spenaten i kastrullen och fräs i några minuter.
  4. Tillsätt vatten, vetemjöl, buljongtärningar och kryddor.
  5. Rör om och låt koka i cirka 15-20 minuter.
  6. Häll i havregrädden och mixa soppan slät med en stavmixer (jag använde DEN HÄR stavmixern).
  7. Smaka av med salt och pepparmix.
  8. Servera i en djup tallrik eller skål och avnjut tillsammans med ett gott bröd.

Fler recept hittar du HÄR

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.