Lakritsgranola – sockerfritt, gott och enkelt recept
Idag testade jag att göra en ny granola. Det blev en lakritsgranola som gifte sig fantastiskt med soyghurt och frysta hallon. Nedan hittar du det enkla, goda (och sockerfria) receptet. Håll tillgodo!
2. Häll kokosflingor, kokoschips, solroskärnor, sesamfrön, hampafrön, linfrö, lakritspulver och vaniljpulver i en bunke.
3. Krossa mandlar och hasselnötter grovt i en blender.
4. Blanda nötterna med fröblandningen.
5. Tillsätt vatten och kokosolja.
6. Blanda väl.
7. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och fördela blandningen jämnt och tunt över plåten.
8. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter (eller tills granolan fått en jämn gyllene färg), rör om efter halva tiden så att granolan inte bränns.
9. Låt svalna och häll upp i glasburkar med lock. (liknande som jag använder hittar du HÄR)
10. Servera din lakritsgranola till gröt, smoothiebowls eller som här med en soyghurt och frysta hallon. Kombinationen lakrits och hallon är fantastisk!
/adlinks
Om du inte är ett fan av lakrits kan du testa att göra en av mina favoritgranolas. Recept HÄR.
För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR och Bloglovin´HÄR.
Licorice granola – sugar free, yummy and simple recipe
Today, I tried to make a new kind of granola. It became a liquorice granola which tasted heavenly with soyghurt and frozen raspberries. Below you will find the simple, yummy (and sugar free) recipe. Please enjoy!