Ni vet när man är så där sugen på något gott men inte har några sötsaker hemma? Det är då man ska ha laddat upp med dessa enkla och mumsiga snacks. De är så lätta att göra så att man inte ens kan kalla detta ett recept. Men jag delar väl ”receptet” ändå nedan. De ser inte mycket ut för världen men ni kommer bli förvånade över hur goda de här små godbitarna är! Inspirationen fick jag från Linn Ahlborg, sabla trevlig tjej det där!
Kärna ur antalet dadlar du vill ”tillaga”. Lägg dadlarna platt med insidan uppåt på ett fat täckt med smörpapper.
Klicka på en rejäl klick nötsmör på varje dadel.
Toppa med flingsalt.
Ställ in dina mumsiga snacks i frysen.
Låt stå där i minst två timmar (fuska inte!) men gärna längre.
Du kan förvara dina dadelsnacks länge i frysen förutsatt att du inte äter upp allesammans med en gång då, ha ha! Hoppas det ska smaka!
Annars då? Jo, imorse tog jag bilen in till stan för att jobba några timmar på kontoret. Trodde aldrig någonsin att jag skulle säga det, men jag saknar faktiskt att åka kommunalt. Okej, inte de dagar man står som en packad sill men annars…. Fast det är klart det finns ju fördelar med att ta bilen också (förutom det uppenbara att man inte bidrar till smittspridningen av covid-19). Man får till exempel sjunga högt till sina favoritlåtar hela vägen till kontoret, ha ha!
Sedan jag kom hem, strax efter tio, har jag bara suttit vid datorn. Men nu tänkte jag faktiskt lägga ner jobbet för idag och åka och hämta några av mina växtersom jag beställt. Hade tydligen råkat klicka i att jag ville ha mitt paket till ett utlämningsställe inte hemkört. Klantigt! Nu får vi bara hoppas att min bärbuskar inte är så stora så att de inte får plats i bilen.
Passar på att önska er en trevlig Valborgsmässoafton. Kramkram och stay safe allihopa!
Men så gott det låter. Måste testa någon dag framöver.
Ja, det tycker jag absolut att du ska göra!
/Karin