Japp, nu är vi inne på en ny vecka igen. För många betyder veckodagarna en hel del ”skynda och bråttom” så jag tänkte att det var dags för mig att underlätta lite vad gäller middagsinspirationen. Som alltid handlar det om riktigt snabblagade rätter och allra oftast med en hel del grönt också. Testa mina nudlar med krispiga grönsaker ikväll! Hos oss blev pannan helt tom igår, gick hem hos både stora och små!
Nudlar med krispiga grönsaker
4 portioner
Ingredienser:
800-1 000 gram frysta grönsaker (jag använde blandade frysta wokgrönsaker och adderade extra broccoli och ärtor)
250 gram nudlar (av valfri sort)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk olja
3 msk kinesisk soja
1,5 msk sesamolja
sesamfrön
Gör så här:
1. Fyll en wok- eller stekpanna med grönsaker (jag använde grönsaker från frysen men färska grönsaker är ju såklart ännu godare om du har tid att hacka). Stek några minuter.
2. Under tiden, koka nudlar.
3. Smula i buljongtärningarna bland grönsakerna. Stek en stund till så buljongen löses upp. Blanda i olja, soja och sesamolja.
4. Vält i det kokta nudlarna bland grönsakerna och rör om tills allt är ordentligt blandat.
5. Toppa anrättningen med sesamfrön.
HÄR (länk) hittar du fler av mina snabblagade middagsrätter.
Noodles with crispy vegetables
Yep, now we are int he middle of a new week again. For many, the days of the week means a lot of rush and hurry so I figured it was time for me to ease it a bit with some dinner inspiration. As always, it’s about really fast meals and most often with a lot of greens, too. Try my noodles with crispy vegetables tonight! At our place the wok pan became empty yesterday, really popular at all ages!
Noodles with crispy vegetables
4 servings
Ingredients:
800-1000 gr frozen vegetables (I used frozen mixed stir-fry vegetables and added extra broccoli and peas, what I had at home)
250 gr noodles (of choice)
2 vegetable bouillon cubes
2 tablespoons oil
3 tablespoons Chinese soy
1.5 tablespoon sesame oil
sesame seeds
Do like this:
1. Fill a wok- or frying pan with vegetables (I used vegetables from the freezer but fresh ones are even better if you have the time to chop). Cook for a few minutes.
2. Meanwhile, cook the noodles.
3. Crumble the stock cubes over the vegetables. Add the oil, soybean oil and sesame oil.
4. Add the cooked noodles to the vegetables and stir until everything is well mixed.
5. As the finishing touch add some sesame seeds.
HERE (link) you’ll find more of my fast dinner ideas .