MQ rabattkod – inlägget innehåller annonslänkar från MQ Är du sugen på att uppdatera höstgarderoben?…
Read More →
MQ rabattkod – inlägget innehåller annonslänkar från MQ Är du sugen på att uppdatera höstgarderoben?…
Read More →SM-brons! Jag har inte kikat in här på ett tag. Och den här gången beror…
Read More →höst must-haves – inlägget innehåller annonslänkar från Klarna Även om det här regnovädret verkligen suger…
Read More →GLOWiD rabattkod – inlägget innehåller annonslänkar från Klarna/GLOWiD Aldrig har väl koreansk hudvård varit så…
Read More →Snigelslem – inlägget innehåller annonslänkar från GLOWiD Ingen har väl missat snacket om snigelslem? Det…
Read More →Ponnyallsvenskan Elit Ja, men nu var det ju ett tag sedan jag bloggade igen. Tiden…
Read More →Nyttigt julgodis – inlägget innehåller annonslänkar
Om en vecka är det julafton! Helt galet vad snabbt den här hösten har gått!
Jag längtar så mycket till jul. Att få vara med familjen och bara mysa. Förväntansfulla barn, glada skratt, god mat och så klart julgodis, haha! Idag har jag samlat recepten på mina favoriter av nyttigt julgodis, så att ni kan sätta igång med julbaket i helgen.
Massor av kramar och skön helg, finingar!
/Karin
In one week it´s Christmas Eve! Crazy how rapidly this autumn has passed!
I long so much for Christmas. To spend time with the family and just cuddle. Expectant children, laughter, good food and of course Christmas candy, ha ha! Today, I have collected the recipes of my favorite healthy candy, so you can get started with the Christmas baking this weekend.
Lots of hugs and happy weekend, loved ones!
/Karin
ca 20-25 stycken
5 dl kokosflingor (jag använde DE HÄR)
6 tsk kokosolja (jag använde den HÄR)
3 msk honung (jag använde den HÄR)
2 msk kokosmjölk (jag använde den HÄR)
1,5 msk pressad citron
1 krm vaniljpulver (jag använde det HÄR)
180 gr mörk choklad (jag använde den HÄR)
1. Häll 2,5 dl av kokosflingorna och kokosoljan i en matberedare med knivar, kör tills du fått en fin massa.
2. Tillsätt resten av kokosflingorna samt honung, pressad citron, kokosmjölk och vaniljpulver. Mixa till en smidig deg.
3. Ställ in degen i kylen en stund, det blir då lättare att rulla den till bollar.
4. Rulla 20-25 små bollar.
5. Låt stå i frysen minst 30 minuter.
6. Smält chokladen i vattenbad.
7. Doppa bollarna i den smälta chokladen och strössla med lite kokosflingor.
8. Förvara bollarna i kylskåpet eller ät dem med en gång. 😛
approximately 20-25 balls
2 cups of desiccated coconut (I used THIS)
6 teaspoons of coconut oil (I used THIS)
3 tablespoons of honey (I used THIS)
2 tablespoons of coconut milk (I used THIS)
1.5 tablespoon of lemon juice
1 pinch of vanilla powder (I used THIS)
180 gram of dark chocolate (I used THIS)
Do like this:
1. Pour 1 cup of desiccated coconut and the coconut oil in a food processor with knives, run until you have a fine paste.
2. Add the remaining desiccated coconut, honey, lemon juice, coconut milk and vanilla powder. Mix to a smooth dough.
3. Put the dough in the fridge for a while, then it becomes easier to roll it into balls.
4. Roll 20-25 small balls.
5. Leave in the freezer for at least 30 minutes.
6. Melt the chocolate in a water bath.
7. Dip the balls in the melted chocolate and sprinkle with some desiccated coconut.
8. Keep the balls in the refrigerator or eat them at once. 😛
(ca 15 stora kolarutor)
1,75 dl solrosfrön (jag använde DE HÄR)
16 torkade dadlar (jag använde DE HÄR)
1/4 tesked havssalt (+ extra till topping) (jag använde DET HÄR)
(eventuellt 1 msk vatten om degen är för torr)
1 dl kokosolja (jag använde DEN HÄR)
1 dl raw kakao (jag använde DEN HÄR)
2 msk kokossocker (jag använde DET HÄR)
(About 15 large caramel squares)
0,7 cup sunflower seeds (I used THESE)
16 dried dates (I used THESE)
1/4 teaspoon sea salt (+ extra for topping) (I used THIS)
(Possibly 1 tablespoon of water if the dough is too dry)
0,4 cup coconut oil (I used THIS)
0,4 cup raw cacao (I used THIS)
2 tablespoons coconut sugar (I used THIS)
(ca 25 bollar)
10 urkärnade dadlar (jag köper de här)
2, 5 dl mandelmjöl (det här är bra)
0,5 dl raw kakao (jag köper det här)
4 msk jordnötssmör (jag använde det här)
5 msk starkt kaffe (jag använde det här)
1 nypa havssalt (jag använde detta)
Mixa alla ingredienser till en jämn deg, rulla små bollar i kokosflingor (jag använde de här).
(approximately 25 balls)
10 pitted dates (I buy these)
1 cup almond flour (this is a good one)
0.2 cups of raw cocoa (I buy this)
4 tablespoons of peanut butter (I used this)
5 tablespoons of espresso coffee (I used this)
1 pinch of sea salt (I used this)
Mix all the ingredients into a smooth dough, roll small balls in desiccated coconut (I used these).
ca 30 bollar
2,5 dl havregryn (jag använde DESSA)
2,5 dl torkade tranbär (jag använde DE HÄR)
1 dl nötsmör (jag använde DET HÄR)
1/2 dl raw honung (jag använde DEN HÄR)
1 dl mandlar (jag använde DE HÄR)
1 dl pekannötter (jag använde DE HÄR)
approximately 30 balls
1 cup oatmeal (I used THESE)
1 cup dried cranberries (I used THESE)
1/2 cup nut butters (I used THIS)
1/4 cup raw honey (I used THIS)
0,5 cup almonds (I used THESE)
1/2 cup pecans (I used THESE)
ca 20 bollar
14 torkade aprikoser (jag använde de HÄR)
1,5 dl mandelmjöl (jag använde det HÄR)
1,5 msk raw kakao (jag använde den HÄR)
2,5 msk kokosolja (jag använde den HÄR)
2,5 tsk lakritspulver (samt eventuellt extra lakritspulver att rulla bollarna i) (jag använde det HÄR)
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser i en matberedare med knivar eller i en mixer, mixa till en jämn deg. Degen kan se lite torr ut men den är färdig om du kan trycka ihop den till bollar.
2. Forma till ca 20 små bollar, rulla dem sedan i lakritspulver.
3. Förvara bollarna i kylskåpet.
approximately 20 balls
14 dried apricots (I used THESE)
0.5 cup of almond flour (I used THIS)
1.5 tablespoon of raw cacao (I used THIS)
2.5 tablespoons of coconut oil (I used THIS)
2.5 teaspoon of licorice powder (and some extra licorice powder to roll the balls in) (I used THIS)
Do like this:
1. Place all ingredients in a food processor with knives or in a blender, mix to a smooth dough. The dough might look a little dry but it is all good if you can squeeze it into balls.
2. Shape the dough into approximately 20 small balls, roll them in licorice powder.
3. Keep the balls in the refrigerator.
6 kakor
3 msk honung (jag använde den här)
0,5 dl jordnötssmör (jag använde det här)
4 msk vatten
1,25 dl havregryn (jag använde dessa glutenfria)
4 msk kokosflingor (jag använde de här)
5 rutor mörk choklad (jag använde denna)
6 cakes
3 tablespoons of honey (I used this)
0.5 cup of peanut butter (I used this)
4 tablespoons of water
1.25 cup of oatmeal (I used these gluten free)
4 tablespoons of desiccated coconut (I used this)
5 squares of dark chocolate (I used this)
10 tryfflar
3 matskedar kokosolja (jag använde DEN HÄR)
5 matskedar kokosflingor (jag använde DE HÄR)
2 matskedar nötsmör (jag använde DET HÄR)
1/2 tesked vaniljpulver (jag använde DET HÄR)
några droppar pepparmyntsolja efter smak (finns att köpa på Apoteket)
1 tesked honung eller lönnsirap om du vill ha dina tryfflar vegan (jag använde DEN HÄR)
raw kakao att rulla minttryfflarna i (jag använde DEN HÄR)
10 truffles
3 tablespoons coconut oil (I used THIS)
5 tablespoons desiccated coconut (I used THIS)
2 tablespoons almond butter or peanut butter (I used THIS)
1/2 teaspoon pure vanilla extract (I used THIS)
a few drops of peppermint oil to taste
1 teaspoon raw honey or pure maple syrup if you want vegan truffles (I used THIS)
2 tablespoons raw cacao powder (I used THIS)
20-25 st
Approximately 20-25 small balls
0,4 cup pecans (buy them HERE)
0,4 cup sunflower seeds (buy them HERE)
4 dried dates (buy them HERE)
7 dried figs
0,5 cup grated coconut + 2 tablespoons as topping (buy it HERE)
1/2 teaspoon vanilla powder (buy it HERE)
0.5 grams of saffron
2 tablespoons water
ca 10 bollar
2 dl MyMuesli Cranberry Pistachio Granola (kan du köpa HÄR)
1 msk kokosolja (jag använde DEN HÄR)
ett krm vaniljpulver (jag använde DET HÄR)
1 krm kanel (jag använde DEN HÄR)
1/2 krm salt (jag använde DET HÄR)
2 msk torkade tranbär (jag använde DE HÄR)
en msk vatten
approximately 10 balls
0,8 cup MyMuesli Cranberry Pistachio Granola (you can buy it HERE)
1 tablespoon coconut oil (I used THIS)
one pinch vanilla powder (I used THIS)
1 pinch cinnamon (I used THIS)
1/2 pinch salt (I used THIS)
2 tablespoons dried cranberries (I used THESE)
one tablespoon water
3-4 tablespoons lingonberry powder (I used THIS)
ca 10 stycken små bollar
0,5 dl pekannötter (köp HÄR)
1/2 dl mandelmjöl (jag använder DET HÄR)
5 torkade dadlar (jag använde DE HÄR)
1 tsk kanel (jag använde DEN HÄR)
knappt 1 tsk nejlika
1 krm mald ingefära (jag använde DEN HÄR)
1/2 krm kardemumma (jag använde DEN HÄR)
en tsk kokosolja (jag använde DEN HÄR)
eventuellt 1/2 tsk vatten
approximately 10 small balls
0,2 cup pecans (buy HERE)
0,2 cup almond flour (I used THIS)
5 dried dates (I used THESE)
one teaspoon cinnamon (I used THIS)
barely 1 teaspoon cloves
1 pinch ground ginger (I used THIS)
one pinch of cardamom (I used THIS)
1 teaspoon coconut oil (I sed THIS)
1/2 teaspoon water (if needed)
/adlinks
Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: Cookie Policy