paj utan vetemjöl – inlägget innehåller annonslänkar
Jag var lite skeptisk när jag började laborera med att göra en paj utan vetemjöl. Försökte först googla fram recept men hittade ingenting som verkade gott. Så jag bestämde mig för att freestyla till ett eget recept på en god paj utan vetemjöl. Och ta mig tusan! Den blev så god!
Blanda alla ingredienser till pajskalet till en kletig deg.
Låt degen stå i kylen en stund.
Tryck ut degen tunt i en smord pajform (jag använde en form liknade DENNA). Degen är kladdig och lite lurig att trycka ut men det underlättar om du fuktar händerna.
Låt pajskalet förgräddas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Höj temperaturen på ugnen till 200 grader efter du förgräddat skalet.
Fräs spenat och pressad vitlök i lite olivolja.
Bred ut spenaten och vitlöken över det förgräddade pajskalet.
Smula över fetaosten.
Rör ihop äggstanningen och häll den över spenaten.
Strö på riven ost.
Låt pajen stå i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Servera gärna din paj med vegan bacon (du hittar recept HÄR) och en fräsch sallad.
PS. Är du inte förtjust i spenat och fetaost kan du naturligtvis byta ut fyllningen till en som faller dig i smaken. 🙂