Hej på er! Hur är det med er? Här har vi varit hemma från skola och jobb nästan hela veckan. Det började med att Embla blev snorig i tisdags och sedan följde jag efter på onsdagen. Var och gjorde Covidtest på drive-in i Haninge i onsdags eftermiddag men fick negativt svar. Med andra ord är det en helt vanlig förkylning vi åkt på. Skönt att det inte var Covid iallafall!
Hela familjen har kunnat jobba hemifrån så det har funkat bra. Embla missade dock några prov i veckan men det är sådant hon får ta igen efter lovet bara. Och nu börjar snuvan försvinna så snart är allt tillbaka till det (icke)normala igen.
Nu ska jag och Embla hoppa ur mjukiskläderna och dra ut på en lunchpromenad. Och på tal om lunch. Måste ju tipsa om det goda receptet jag fick från DENNA UNDERBARA MATKASSE! Nämligen en krispig pankoblomkål med vitlöksris och wokade grönsaker. Delar mitt eget ”vegofierade” recept här nedan om ni vill testa det. Så himla gott!
Och ha nu en riktigt skön helg hörrni! Vi ska inte göra något annat än det vanliga denna helg; kolla Talang ikväll, träna utomhus och njuta av det vackra vårvädret och så ta hand om lilla Svea så klart. Och så tänkte jag beställa några snygga posters till Emblas rum. Dags att äntligen få klart ungdomsrummet.
Dela blomkålen i små buketter och lägg dem i en skål.
Blanda aioli, en nypa chiliflakes (mer efter smak) och hälften av ketchupen till en dressing.
Blanda blomkålen ordentligt med dressingen, en skvätt olivolja och en nypa salt. Häll över pankon och blanda tills blomkålen är täckt.
Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills blomkålen är mjuk. Glöm inte att vända på den efter halva tiden så den inte bränns.
Pressa vitlöken.
Häll en skvätt olivolja i en kastrull. Fräs vitlöken i 1-2 minuter.
Tillsätt jasminris, vatten och en nypa salt till vitlöken. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda under lock (se koktiden på din risförpackning).
Grovhacka spenat.
Skär oskalde morötter i tunna halvmånar.
Skiva salladslöken tunt. Håll de vita delarna och den gröna blasten separerade.
Skiva gurka tunt.
Blanda sesamfrön, sojasås, majonäs, en generös nypa chiliflakes och resterande ketchup i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna eller wokpanna på medelhög värme.
Woka morotsbitarna under omrörning i 3-4 minuter.
Tillsätt spenat och den vita salladslöken till morötterna och woka under omrörning tills spenaten slocknat, cirka 1-2 minuter.
Fördela vitlöksris och wokade grönsaker på era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurkskivor. Ringla över dressingen och garnera med den gröna salladslöken.