Pasta med brysselkål – inlägget innehåller adlinks
Hej på er! Hoppas att ni haft en fin dag! Jag har känt mig pigg och glad hela dagen. Började morgonen inne på kontoret och det var riktigt kul att snacka med grabbarna. Framåt lunch kom jag hem igen och stack direkt iväg och hämtade upp några paket som jag fått aviseringar om. Och det var fint innehåll kan jag lova! Kommer visa upp delar av det i mina stories imorgon. Är ni nyfikna hittar ni mitt Instagramkonto HÄR.
Resten av dagen satt jag vid min dator och mekade annonser, mötte upp Embla efter skolan och sedan lagade jag middag.
Idag blev det glutenfri pasta med brysselkål och bacon (jo, ni kan göra rätten vegansk också). Har ni dåligt med fantasi när det kommer till vardagsmat kan jag rekommendera att ni testar detta. Receptet får ni om ni scrollar ner lite till.
När jag loggat ut härifrån ska jag fortsatt jobba med tidningen en liten stund till men sedan blir det läggdags. Vet att jag sover allra bäst om jag somnar i tid (runt 22-tiden) och sedan får vakna vid 6-tiden. Har ni lagt märke till hur ni får bäst sömn?
Nog snackat om det om jag ska komma i säng innan 22 va? Här kommer iallafall receptet!
Kramkram!
/Karin
Pasta med brysselkål och (veg)bacon
4 portioner
500 gram brysselkål
140 gram bacon (eller morotsbacon om du vill ha din rätt vegan)
1,5 dl valnötter
2 tsk honung (eller agave om du vill ha din rätt vegan)
2 dl matlagningsgrädde (eller plantbaserat alternativ)
salt
svartpeppar
400 g glutenfri pasta
Gör så här:
1. Ansa och halvera brysselkålen.
2. Hetta upp en stekpanna och stek din bacon/morotsbacon på medelvärme tills den får lite färg.
3. Tillsätt brysselkålen och stek ytterligare ca 5 minuter tills kålen får lite färg.
4. Tillsätt valnötter och honung och låt dem fräsas någon minut.
5. Tillsätt grädde/plantbaserat alternativ och koka lätt i 3–4 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan enligt förpackningsanvisningen.
8. Häll av pastan och blanda med såsen.
PS. Vill du har mer matinspiration hittar du mängder av recept HÄR.