Hej kompisar! Hur har er dag varit? Jag var inne på kontoret imorse och jobbade. Sedan var jag förbi Polhem på deras pressdag. Supermysigt att träffa alla tjejerna i showroom! Och att kolla in alla nyheter! Efter mötet åkte jag direkt hem och under eftermiddagen hade jag massor av jobb så har suttit framför datorn mer eller mindre tills nu.
Och så kom jag på att jag glömt dela med mig av ett jättegott vegetariskt recept som jag testade häromdagen. Grundreceptet kommer från DEN HÄR BOKEN (adlink) men jag har gjort min egna lilla twist på det. Så för er som vill prova ett nytt vegorecept håll tillgodo!
Quinoa med fetaost och päron.
Quinoa med fetaost och päron
4 portioner
Ingredienser:
2 dl quinoa
3 rödbetor
2 päron
150 gram fetaost
4 stora nävar med ruccolasallad
1 näve sötmandel
1 msk honung
salt
peppar
Gör så här:
Koka quinoa enligt beskrivningen på förpackningen.
Under tiden quinoan kokar ta fram ett stort fat.
Blanda ruccola, tärnade päron, smulad fetaost, hackade mandlar på uppläggningsfatet.
Blanda i quinoan.
Tillsätt de tärnade färdigkokta rödbetor sist. Blanda i försiktigt så att de inte färgar av sig (bara för syns skull).
Salta och peppra efter smak.
Ringla över lite flytande honung.
Låt det väl smaka!
PS. Vill du att din quinoarätt ska vara vegansk byter du bara ut honungen mot agave och fetaosten mot vegansk ost.
Om quinoa
Quinoa är en ört som härstammar från Sydamerika. Den är släkt med spenat och rödbeta och finns i många olika färger och storlekar. Quinoa är en källa till protein, rik på fiber och har lågt innehåll av mättat fett. Den är också fri från gluten.