Raw chokladkola in the making. Solrosfrön, dadlar och havssalt blir en god och nyttig kola.
Pressa ut degen i en form och ställ in i frysen.
Skär kolan i 15 rutor.
Gör din egen choklad av kokosolja, raw kakao och kokossocker. Kokossockret ger en härligt knäckig smak.
Kleta på chokladen och strössla med lite halvssalt. Låt stelna i frysen.
raw chokladkola – inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore
Recept: Nyttig raw chokladkola
(ca 15 stora kolarutor)
1,75 dl solrosfrön (jag använde DE HÄR )
16 torkade dadlar (jag använde DE HÄR )
1/4 tesked havssalt (+ extra till topping) (HÄR )
(eventuellt 1 msk vatten om degen är för torr)
1 dl kokosolja (jag använde DEN HÄR )
1 dl raw kakao (jag använde DEN HÄR )
2 msk kokossocker (jag använde DET HÄR )
Gör din raw chokladkola så här:
Lägg frön, dadlar och havssalt i en matberedare med knivar och mixa tills du får en smidig deg. Tillsätt lite vatten om degen är för torr.
Pressa ut degen i en form (jag använde en form med måtten 17X11 cm)
Ställ in i frysen i minst 20 minuter
Medan kolan stelnar i frysen gör du chokladen.
Smält kokosoljan i ett vattenbad, blanda i raw kakao och kokossockret och rör till en chokladsås.
Låt chokladen stelna lite i kylen medan du skär kolabotten i bitar (ca 15 bitar)
Bred chokladen på kolabotten och strössla på lite havssalt om du vill.
Ställ in i frysen igen så att chokladen stelnar, ca 20 minuter.
Njut! Förvara kolorna i kylen i en burk med lock.
Testa också dessa goda och nyttiga recept:
Nyttiga och goda Lingonbollar HÄR
Raw lakrits- och chokladbollar HÄR
Nyttiga raw energibollar HÄR
Chokladkaka med jordnötssmör på 1 minut HÄR
Chokladbollar med jordnötssmör HÄR
Raw Chokladtryffeltårta HÄR
Healthy and yummy chocolate caramels.
Recipe: Healthy Raw Chocolate Caramels
Healthy chocolate caramels? you think. Well, this is how close you can get to a healthy fudge. It contains only healthy ingredients! But do not be fooled by the fact that it is healthier than the candy you buy in the store, it still contains a lot of calories. So enjoy one or two, yes, maybe three… 😉
Recipe: Healthy Raw Chocolate Caramels
(About 15 large caramel squares)
0,7 cup sunflower seeds (I used THESE )
16 dried dates (I used THESE )
1/4 teaspoon sea salt (+ extra for topping) (HERE )
(Possibly 1 tablespoon of water if the dough is too dry)
0,4 cup coconut oil (I used THIS )
0,4 cup raw cacao (I used THIS )
2 tablespoons coconut sugar (I used THIS )
Do like this:
Put seeds, dates and sea salt in a food processor with knifes and mix until you get a smooth dough. (Add a little water if the dough is too dry.)
Press the dough firmly into a pan (I used a pan with dimensions of 17×11 cm).
Place the pan in the freezer for at least 20 minutes.
While the caramel solidifies in the freezer, you make the chocolate.
Melt the coconut oil in a water bath, add the raw cocoa and the coconut sugar and stir into a chocolate sauce.
Let the chocolate harden a bit in the fridge while you cut the caramel into pieces (about 15 pieces).
Spread the chocolate on the caramels and sprinkle with sea salt if you like.
Place in the freezer to harden the chocolate, about 20 minutes.
Enjoy! Keep the caramels in the refrigerator in a jar with a lid.
/adlinks
Tags:
baka ,
baka nyttigt ,
baka raw ,
baka rawfood ,
choklad ,
chokladkola ,
dadlar ,
godis ,
havssalt ,
kakao ,
Karin Rahm ,
Kokosolja ,
kokossocker ,
kola ,
nyttig ,
Nyttig chokladkola ,
nyttigt ,
nyttigt fika ,
nyttigt godis ,
raw ,
raw chokladkola ,
raw kakao ,
Rawfood ,
recept ,
solrosfrön