Raw Chokladtryffeltårta – recept

Mixa dadlar, kokos. solroskärnor, pumpakärnor och lakritspulver till en kletig deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter.
raw chokladtryffeltårta
Fyllningen består av avokado, honung (eller agave), raw kakao, kokosolja och vaniljpulver.
raw chokladtryffeltårta
Mixa till en härlig smet.
Bred chokladfyllningen över tårtbotten och skjuts in i frysen.
raw chokladtryffeltårta
Ta ut tårtan ur frysen en stund innan servering.
raw chokladtryffeltårta
Raw Chokladtryffeltårta med blåbär
raw chokladtryffeltårta
Så himla god!
raw chokladtryffeltårta
Raw Chokladtryffeltårta

raw chokladtryffeltårta – innehåller annonslänkar från Adtraction

OMG! Hur god blev inte den här raw chokladtryffeltårtan med ett litet sting av lakrits! Här kommer receptet om du blev suktad. 😉

Raw Chokladtryffeltårta

ca 10 bitar

Ingredienser botten:

12-14 stycken torkade dadlar (jag använde DE HÄR)

1 dl riven kokos (jag använde DEN HÄR)

0,5 dl solrosfrön (jag använde DE HÄR)

0,5 dl pumpakärnor (jag använde DE HÄR)

1 tsk lakritspulver (jag använde DET HÄR)

Ingredienser fyllning:

4 st mogna avokados

knappt 1 dl kokosolja (jag använde DEN  HÄR)

5 msk honung (eller agave om du vill ha kakan vegan) (jag använde DEN HÄR)

1,5 dl raw kakao (jag använde DEN HÄR)

2 krm vaniljpulver (jag använde DET HÄR)

Gör botten så här:

  1. Lägg urkärnade dadlar (blötlägg dem gärna en stund innan för att få en kletigare botten), solrosfrön, pumpakärnor, kokos och lakritspulver i en matberedare med knivar.
  2. Mixa tills du har en kladdig deg. (Jag fuskade lite, det straffar sig genom att botten blir en aning smulig).
  3. Förse botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt i formen. (Min form var ca 20 cm i diameter.)
  4. Ställ in formen i frysen.

Gör fyllningen så här:

  1. Avlägsna skal och kärna från dina avokados. Lägg avokadon i en bunke.
  2. Addera kokosolja, honung, raw kakao och vaniljpulver.
  3. Mixa alla ingredienserna till en jämn smet med en stavmixer.
  4. Ta ut tårtbotten från frysen.
  5. Bred på chokladfyllningen i ett jämnt lager på tårtbotten.
  6. Sätt en aluminiumfolie över formen och ställ in den i frysen igen.
  7. Låt den stå minst en timme i frysen men gärna över natten.

Servering:

Ta fram tårtan ur frysen en stund innan servering, den blir då lättare att skära. Servera med dina bärfavoriter.

Fler goda recept hittar du HÄR.

Och följ mig gärna på Instagram HÄR och Facebook HÄR <3

raw chokladtryffeltårta
Raw Chocolate Truffle Cake with blueberries

Recipe: Raw Chocolate Truffle Cake

OMG! This raw chocolate truffle cake with a small sting of licorice is drool worthy! Here is the recipe if you also have a craving. 😉

Raw Chocolate Truffle Cake

approximately 10 servings

Ingredients flan case:

12 dried dates

0,4 cup grated coconut 

0.2 cup sunflower seeds

0.2 cup pumpkin seeds

1 teaspoon licorice powder

Ingredients filling:

4 ripe avocados

barely 0,4 cup coconut oil

5 tablespoons honey 

0,6 cup raw cocoa

2 tsp vanilla powder

 

Make the flan case like this:

  1. Put pitted dates (soak them for a while before to get a sticky dough), sunflower seeds, pumpkin seeds, coconut and licorice powder in a food processor with knives.
  2. Mix until you have a sticky dough. (I cheated a little, and got punished, the flan case became slightly crumbly).
  3. Put baking parchment on the bottom of a mold with removable sides. Press the dough evenly in the mold. (My mold was about 20 centimeter in diameter.)
  4. Put the mold in the freezer.

Make the filling as follows:

  1. Peel your avocados and remove the core. Put the avocado in a big bowl.
  2. Add coconut oil, honey, raw cocoa and vanilla powder.
  3. Mix all ingredients until smooth with a hand blender.
  4. Remove the flan case from the freezer.
  5. Spread the chocolate filling into an even layer on the flan case.
  6. Place aluminum foil over the mold and put it in the freezer again.
  7. Let it stand for at least an hour in the freezer, but preferably overnight.

Serving:

Remove the cake from the freezer a while before serving, it will be easier to cut. Serve with your favorite berries.

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.